Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Θέση- τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. 20-9-2013                 Νάξος, 20-9-2013
 

ΠΡΟΣ:  1.κ. Πρόεδρο ΔΣΔήμου Νάξου& Μικρών Κυκλάδων.
2.κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
3.  κκ Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγ. Αρσενίου, Φιλωτίου, Ηρακλειάς και Νάξου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
ΚΟΙΝ:  ΜΜΕ

Θέση- τοποθέτηση  της Λαϊκής Συσπείρωσης στο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. σήμερα 20-9-2013
για διάβασμα στο ΔΣ και κατάθεση για τα πρακτικά
Καταρχήν ενημερώνω το σώμα και τους παρευρισκόμενους ότι  απουσιάζω από τη συνεδρίαση του ΔΣ σήμερα, επειδή θα βρίσκομαι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, του οποίου είμαι Πρόεδρος, με πολύ σοβαρό, το «νέο Λύκειο», και  δεν μπορεί να αναβληθεί.
            Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ είναι γνωστή ήδη  από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Μαΐου 2013. Στη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου ζητήθηκε και από την παράταξή μας να συζητηθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ για «αξιοποίηση και εκμετάλλευση», δηλαδή ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα,  ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ αυτών και ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου μας εκτός ημερήσιας διάταξης.

 Παρόλη τη δέσμευση του κ. Δημάρχου και του κ. Προέδρου του Δ.Σ. ότι το θέμα θα συζητηθεί στο τέλος των εκτός ημερήσιας διάταξης, τελικά δεν μπήκε σε συζήτηση,  λόγω του  γνωστού σε όλους μας τρόπου λειτουργίας του Δ.Σ. και της διαδικασίας που ακολουθεί ο κ. Πρόεδρος του ΔΣ.
            Σήμερα η δημοτική αρχή φέρνει το θέμα που αφορά τα δημόσια ακίνητα  για συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση, αναγκασμένη από την αντίδραση και την πίεση της προγραμματισμένης από την Κοινότητα Αγίου Αρσενίου μεθαυριανής σύγκλησης Λαϊκής Συνέλευσης, την Κυριακή 21-9-2013.
            Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και του πολιτικού χώρου που μας στήριξε, στηρίζεικαι εκπροσωπούμε, του ΚΚΕ, είναι καθαρή και κρυστάλλινη: Καμιά ιδιωτικοποίηση, κανένα ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.Επομένως:
1.     Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα ή στην ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή των περιοχών που συζητάμε  (στον Άγιο Προκόπη, Αγία Άννα, Καλαντό, Λιβάδι Ηρακλειάς),  αλλά και κάθε νέας περιοχής που θα πάρει σειρά  στο μέλλον. 
2.     Να παραχωρηθούν στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τα παραπάνω και όσα δημόσια ακίνητα βρίσκονται στην  γεωγραφική του επικράτεια.       
3.     Να αξιοποιήσει και να αναδείξει ο Δήμος τις προαναφερόμενες περιοχές, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους, τη φυσιογνωμία και λειτουργία τους, το φυσικό περιβάλλον .

Η Δημοτική Σύμβουλος

Ευδοκία Κων. Ψαρρά