Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΜΑΣΚΑ" της απάντησης της Κ.Ο. Νάξου σε άρθρο της

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΚΟ  ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
σε άρθρο της εφημερίδας ΜΑΣΚΑ

Δεν είναι στην πρακτική της ΚΟ του ΚΚΕ να σχολιάζει τις προσωπικές απόψεις ή τη σάτιρα κάποιου ούτε να απευθύνεται προσωπικά σ’ αυτόν που τις εκφράζει . Ό,τι  έχει να πει το ΚΚΕ το καταθέτει δημόσια με πολιτικούς όρους  και θέσεις.
Στην εφημερίδα σας όμως με αριθ. Φύλλου 226, ημερομηνία 20-1-2012 και στις σελίδες 4-5 στη στήλη «ΣΗ-ΜΕΙΑ & ΤΕΡΑΤΑ» δεν εκφράζετε την άποψή σας, κ. Καμβύση,  για τη θέση του ΚΚΕ ούτε τη σατιρίζετε. Χαρακτηρίζετε τα μέλη του ΚΚΕ μαστουρωμένα και εξομοιώνετε τις αρχές λειτουργίας του ΚΚΕ και το στόχο και την πάλη του για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό με τα ναρκωτικά. Αυτό, κ. Καμβύση, είναι χυδαίος αντικομμουνισμός καλυμμένος με το μανδύα της «κριτικής» και της «σάτιρας».
Εμείς, κ. Καμβύση, είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε μέλη του ΚΚΕ, είμαστε πολύ περήφανοι για τις αρχές λειτουργίας μας, το στόχο  και την πάλη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Έχουμε πολύ κα-θαρό μυαλό, ξέρουμε τι θέλουμε. Εμείς καθορίζουμε και τις αρχές μας και τους στόχους μας.

Εκτός από τον αντικομμουνισμό σας σπέρνετε στους αναγνώστες σας και θολούρα. Στη στήλη σας γράφετε «…ολόκληρο το πολιτικό σύστημα καταρρέει…». Πολιτικό σύστημα μιας χώρας  είναι το κοινωνικοοικονομικό της σύστημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καπιταλισμός  με τους πολιτικούς του υπαλλήλους, τον οποίο εσείς - όπως και πολλά άλλα ΜΜΕ έντυπα, ραδιοφωνικά, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά- όχι μόνο δεν τον κατονομάζετε αλλά τον  στηρίζετε με την τακτική και τον τρόπο σας να ανάγετε τα συμπτώματα της σήψης του σε αιτίες της σήψης και να οδηγείτε τον κόσμο στην αποστασιοποίηση από αυτούς που πραγματικά αντιπαλεύουν τον καπιταλισμό.
Το ΚΚΕ  αυτό το σύστημα  το αντιπαλεύει και στόχος του είναι  χωρίς να το κρύβει να το ανατρέψει. Τα πολιτικά συστήματα δεν καταρρέουν, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
Το ΚΚΕ  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια άλλη κοινωνία ανθρωπιάς. Μέσα από αυτή τη λογική βλέπουμε και το ζήτημα των ναρκωτικών.
Οι νέοι πρέπει να ζουν με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Να ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία και να παλεύουν γι' αυτήν με ψηλά το κεφάλι. Για όσους σπρώχτηκαν στα μονοπάτια των ουσιών, να υπάρχει ευκαιρία θεραπείας και επανένταξης δημόσιας και δωρεάν, ώστε να αγωνιστούν και αυτοί μαζί με όλους για μια ζωή πραγματικά ολόκληρη, όχι με δόσεις».
Το κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) και συνάντησε και τις επευφημίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) επιχειρεί με τον πιο χυδαίο και αντιεπιστημονικό τρόπο να αποποινικοποιήσει τη χρήση προμήθεια και κατοχή όλων των ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης και να παραδώσει την πρόληψη-απεξάρτηση-κοινωνική επανένταξη   στους ιδιώτες . Η  προσπάθεια νομιμοποίησης των ναρκωτικών είναι παλιά και αν δε πέρασε μέχρι σήμερα οφείλεται στην αντίθεση της κοινωνίας και αυτών που δουλεύουν χρόνια τώρα με ηρωισμό στην πρώτη γραμμή του αγώνα για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά: Το ΚΕΘΕΑ, το ΨΝΑ (18 ΑΝΩ), το ΨΝΘ, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και οι Επιμελητές Ανηλίκων, ο Σύλλογος Γονέων "18 ΑΝΩ" και οι 14 Σύλλογοι οικογένειας θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕ-ΘΕΑ.
Δεν γνωρίζουμε ούτε μας αφορά  ποια είναι η γνώμη σας και η σχέση με τα ναρκωτικά, εξ άλλου συνηθίζετε να κάνετε μόνο «κριτική».
Η  Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ  καλεί   την ναξιακή κοινωνία:                                                
Να σηκώσει  κραυγή αντίθεσης και καταδίκης του νομοσχεδίου.
Να καταδικάσει  τα κόμματα που το υποστηρίζουν.


«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς
το κούτελο στο χώμα!
Χασίσι αν θες μετά χαράς
αλλ’ όχι ελεφτερία»
                               Κ. Βάρναλης

                                                                                                                               Νάξος, 29-1-2012