Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για τη νέα σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

1/2/2012
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
Στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων

Το μαύρο μέτωπο, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, ΕΕ, ΔΝΤ με τη σύμπραξη της πουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ οδηγούν στο σφαγείο τα όποια εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και τους εργαζόμενους στα κρεματόρια της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου με πρόσχημα τη «σωτηρίας μας».
Στο κύμα των νέων μέτρων περιλαμβάνονται:
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση 13ου  – 14ου μισθού, κατάργηση τριετιών, δραστική μείωση εργοδοτικών εισφορών, γενίκευση της ευέλικτης εργασίας, μείωση επικουρικών συντάξεων, απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, νέα φορολογικά χαράτσια, δραστικές περικοπές σε φαρμακευτικές και κοινωνικές δαπάνες, ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων  και εκποίηση δημόσιας περιουσίας.
Ληστεύουν και εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα με στόχο, όπως και οι ίδιοι κυνικά – σαδιστικά ομολογούν τη σωτηρία των τραπεζών και την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων .
Εργαζόμενε,  εργαζόμενη
Θα δεχτείς να ανταλλάξεις τα δικαιώματά σου, την ίδια σου τη ζωή, το μέλλον των παιδιών σου για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν μια χούφτα κηφήνες, παράσιτα και λαμόγια;
Αφού στα πάρουν όλα σε θέλουν εξαθλιωμένο και άβουλο, μισοεργαζόμενο – μισοάνεργο, χωρίς δικαιώματα, να σέρνεσαι με σκυμμένο το κεφάλι, στις ουρές των συσσιτίων περιμένοντας τη «φιλανθρωπία τους» για να εξασφαλίσουν και τα μελλοντικά τους κέρδη.
Με την αποποινικοποίηση χρήσης και εμπορίας των ναρκωτικών θέλουν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, στην αδράνεια. Ειδικά τώρα που τσακίζεται κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Με ζαλισμένο το μυαλό από τη ναρκω-θολούρα, να έχει το κεφάλι κατεβασμένο μια ζωή.
Μη συμβιβάζεσαι, μη σκύβεις το κεφάλι. Είναι ώρα να σημάνει συναγερμός στους τόπους δουλειάς, στα χωριά, στις γειτονιές για να εμποδιστεί το τσάκισμα των εισοδημάτων, της ζωής μας γενικότερα.
Όλοι μαζί οργανωμένα να διαμορφώσουμε μια ισχυρή εργατική λαϊκή συμμαχία ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων για τη δική μας λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ