Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μεγαλειώδης διαδήλωση ενάντια στο μακέλεμα του λαού

ΑΘΗΝΑ
Μεγαλειώδης διαδήλωση ενάντια στο μακέλεμα του λαού
Ενα ορμητικό ανθρώπινο ποτάμι «βούλιαξε» χτες το κέντρο της πόλης, κόντρα στις προσπάθειες όσων θέλουν να βάλουν το λαό στη στρούγκα
Δε θα περάσει! Το μακέλεμα του λαού δε θα περάσει!
Αυτό διαμήνυσαν χτες, χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, οικογένειες, άνεργοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών που ξεχύθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστής στην οργάνωση μιας μεγαλειώδους κινητοποίησης ακόμα μια φορά το ΠΑΜΕ.
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε αντιτάσσοντας το δίκιο των παραγωγών του πλούτου απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα και στους ωμούς εκβιασμούς συγκυβέρνησης - τρόικας. Απέναντι στο σκηνικό τρομοκράτησης του λαού για να υποταχθεί, ο εργατόκοσμος της Αθήνας έστησε το δικό του σκηνικό και ήταν μυριόστομο: Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση - η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών - ένα ορμητικό, συνειδητό ποτάμι που βούλιαξε κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης με αιτήματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους. Για να αξιοποιείται ο πλούτος της χώρας και να δίνει ευημερία στο λαό.

Με το «βλέμμα» στο αύριο και στην κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, από νωρίς το απόγευμα κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Ομόνοια ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ. Οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού ήταν ασφυκτικά γεμάτοι μεταφέροντας διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας. Ηδη από τις 4.30 μ.μ.η πλατεία άρχισε να γεμίζει χωρίς οι προσυγκεντρώσεις να έχουν ακόμη φτάσει. Τα μπλοκ των προσυγκεντρώσεων φτάνουν με τους διαδηλωτές να φωνάζουν διαρκώς συνθήματα, κουνώντας τις σημαίες τους, τραντάζοντας τους γύρω δρόμους: «Εδώ, εδώ μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ». Η λαϊκή απάντηση στα νέα μέτρα που σαρώνουν τα πάντα και σπέρνουν μαζική εξαθλίωση, αποτυπώνεται και στην κεντρική εξέδρα: «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα. Να μην υπογραφεί κανένα μνημόνιο. Καμιά νέα συμφωνία. Να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Δεν έπεφτε καρφίτσα
Στη Σταδίου
Γύρω από την Ομόνοια δεν «πέφτει καρφίτσα» και διαρκώς έρχεται κόσμος: Ομόνοια, Σταδίου, Πανεπιστημίου, 3ης Σεπτεμβρίου, Πειραιώς, Αθηνάς έχουν «βουλιάξει». Στη συγκέντρωση μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν διαρκώς: «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία», «Τα εργοστάσια ανήκουν στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία από τα μεγάφωνα ενημερώνεται ο κόσμος ότι στο Σύνταγμα έχουν ξεκινήσει ήδη τα επεισόδια με στόχο να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις: «Θέλουν να χτυπήσουν το λαό! Δεν τρομοκρατούμαστε. Θέλουμε να πάμε στο Σύνταγμα. Παρατασσόμαστε όλοι πίσω από τα πανό. Ψηλά οι σημαίες! Παραμένουμε συγκροτημένοι». Με τους απεργούς χαλυβουργούς να «οδηγούν» το συλλαλητήριο, ξεκινάει η πορεία, που είναι τεράστια. Τα συνθήματα αδιάκοπα, επικρατεί αισιοδοξία και ενθουσιασμός. Ολη η Αθήνα είναι «στο πόδι».
«Εργατιά μπροστά! Τώρα μια γροθιά. Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά». Ακούγεται με μια φωνή το σύνθημα και η πορεία ξεκινάει. Οι απεργοί χαλυβουργοί οδηγούν, καλούν όλους τους εργατοϋπάλληλους: «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, για να σπάσει τώρα η τρομοκρατία». Στο μεταξύ το σχέδιο της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει με τις δυνάμεις καταστολής τους διαδηλωτές έχει σπρώξει τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα προς την Σταδίου και την Πανεπιστημίου. Κατεβαίνοντας ο κόσμος χειροκροτεί την πορεία του ΠΑΜΕ και φωνάζουν μαζί τους με όλη τους τη δύναμη: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει»!
Στην Ομόνοια
Η ατμόσφαιρα όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο ασφυκτική από τα χημικά. Ομως οι διαδηλωτές δε φεύγουν. Συγκροτημένοι σε «ένα σώμα» οι διαδηλωτές παραμένουν πίσω από τα πανό τους και φωνάζουν: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Η ντουντούκα στην κεφαλή της πορείας στην Πανεπιστημίου καλεί όλο τον κόσμο να δείξει ψυχραιμία, να παραμείνει συγκροτημένος στα μπλοκ. Οπως και γίνεται. Το ίδιο και στην Ομόνοια, όπου από τη μικροφωνική ενημερώνεται ο κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στο Σύνταγμα και καταγγέλλονται οι προβοκάτσιες, η καταστολή και ο αυταρχισμός προκειμένου να στηριχθεί η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ μεταφέρεται σταδιακά προς την Ομόνοια. Η κινητοποίηση συνεχίζεται, έχοντας συμπληρώσει ήδη πάνω από 5 ώρες, σηκώνοντας στο πόδι όλο το κέντρο της Αθήνας και απαντώντας στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης για να μην περάσει η σφαγή του λαού. Αργά το βράδυ, η πορεία ολοκληρώνεται με τα μπλοκ να αποχωρούν συγκροτημένα μέσω Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου.Πριν οι διαδηλωτές διαλυθούν συγκροτημένα, ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι από σήμερα κιόλας όλοι, τα σωματεία, τα διοικητικά συμβούλια, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές, πρέπει να είμαστε στις γειτονιές και στους χώρους
Το μπλοκ των απεργών χαλυβουργών
δουλειάς, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους, να καλέσουμε τους πάντες σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να πάρει απάντηση η αντιλαϊκή επίθεση με κάθε μέσο.