Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε την ΕΕ»!

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει ό,τι χρειαστεί» για να διασώσει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «κοινό μας σπίτι», στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει ακόμη περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους για τις προθέσεις του.
Με αφορμή τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δηλώνει στο «CHANNEL 4 NEWS» ότι «αυτή είναι μια συζήτηση που έχει πεθάνει από το 2012», προσθέτοντας ότι «κάποιοι σέρνουν το χορό των ζόμπι».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το ερώτημα είναι εάν θα ακολουθήσουμε την προτεσταντική στρατηγική της εφαρμογής νόμων, ακόμη και αν είναι λανθασμένοι, ακόμη και αν μας ζημιώνουν, ή αν θα ακολουθήσουμε την πορεία του "whatever it takes", να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε το κοινό μας σπίτι, την ΕΕ, και πιο σημαντικά, την κοινωνία μας, το λαό μας».

Να θυμίσουμε ότι τη φράση «θα κάνουμε ότι χρειαστεί (whatever it takes) για να σώσουμε το ευρώ», χρησιμοποίησε πρώτος ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, θέλοντας να καταδείξει ότι χρειάζονται νέα μέτρα για να στηριχθεί η ρευστότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και συνολικά το ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτής της μορφής αστικής διαχείρισης και της προσπάθειας να εξοικονομηθούν χρήματα για τη στήριξη των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί για να υπάρξει «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους. «Εμείς δεν κρατάμε μια χειροβομβίδα για τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά μια πυξίδα, μια πυξίδα για να αλλάξει η Ευρώπη πορεία», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με δικαιοσύνη, ισονομία και αξιοκρατία».