Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση της Τήνου απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της Τήνου απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Αιγαίου καθώς για πολλές μέρες οι κάτοικοι του νησιού εξακολουθούν να ζουν έναν εφιάλτη με αποκλεισμένα χωριά, περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό, μετά από ένα τριήμερο χωρίς ηλεκτροδότηση και κλειστούς δρόμους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηλιτεύει το γεγονός ότι τόσο το κεντρικό κράτος όσο και η Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχουν πολιτική προτεραιότητα τη δημιουργία υποδομών για την προστασία των κατοίκων, αλλά την επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.


Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Για τέταρτη μέρα οι κάτοικοι της Τήνου, το έτος 2015, εξακολουθούν να ζουν έναν εφιάλτη με αποκλεισμένα χωριά, περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό, μετά από ένα τριήμερο χωρίς ηλεκτροδότηση και κλειστούς δρόμους.

Η Λίλα Καφαντάρη, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Περιφέρειας, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της παροχής νερού στην Τήνο.

Επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βαγγέλης Σιγάλας επικοινώνησε για το ίδιο πρόβλημα με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τονίζοντας ότι η ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού είναι ζήτημα επιβίωσης των κατοίκων.

Αποδεικνύεται δυστυχώς ακόμα μια φορά πού οδηγεί η πολιτική του "λιγότερου κράτους". Αυτή ακριβώς η πολιτική αφήνει τα νησιά μας ανοχύρωτα από μηχανισμούς αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, χωρίς αναγκαία έργα υποδομής για την προστασία της ζωής των κατοίκων των νησιών. Τόσο το κεντρικό κράτος όσο η Περιφερειακή Διοίκηση, ως μακρύ χέρι, δεν έχουν πολιτική προτεραιότητα τη δημιουργία υποδομών για την προστασία των κατοίκων, αλλά την επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την κερδοφόρα, πάση θυσία, δραστηριότητα του κεφαλαίου, στα πλαίσια της Ευρώπης 2020.

Σήμερα επιβάλλεται να λυθεί άμεσα το ζήτημα αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της Τήνου».