Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γιάννης Πρωτούλης: Ήρθε η ώρα της ενίσχυσης του ΚΚΕ

Σε χώρους δουλειάς, συνοικίες και σχολές, με συγκεντρώσεις και περιοδείες οργανώνεται η συζήτηση του ΚΚΕ με το λαό για τη μάχη των εκλογών της 25ης Γενάρη. Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος συζητούν με τους εργαζόμενους, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στήριξης και συμπόρευσης ώστε την επόμενη μέρα το ΚΚΕ να είναι πολύ πιο δυνατό.

Μιλώντας σε εργαζόμενους του δήμου Καισαριανής ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, τους κάλεσε να σκεφτούν την επόμενη μέρα των εκλογών ποιο κόμμα πρέπει να στηριχθεί για να ενισχυθεί η πάλη των ανθρώπων της δουλειάς. «Το ΚΚΕ φέρνει με την πρόταση του τη διέξοδο για το λαό, τόνισε, γι'αυτό ήρθε η ώρα να στηριχθεί πιο μαζικά και αποφασιστικά, ακόμα κι από εκείνους που έχουν επιφυλάξεις, παρατηρήσεις ή ενστάσεις για την πολιτική του. Να συνειδητοποιηθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να δυναμώσουν το ΚΚΕ, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μεγαλύτερη απογοήτευση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων στηρίζονται στους δήθεν νέους σωτήρες».


Αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις και πείρα που πρέπει να «επιστρατευθεί», ότι και οι δυο υπηρετούν τη στρατηγική της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, τη διευκόλυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έτσι πρέπει να ερμηνευθεί, υπογράμμισε, ότι και οι δυο αυτοπαρουσιάζονται σαν εγγυητές της σταθερότητας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της συνέχισης της συμμετοχής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρουσιάζεται ως «αδοκίμαστος». Αντιθέτως έχει δοκιμαστεί από διάφορες θέσεις, όπως στην τοπική διοίκηση και στο συνδικαλιστικό κίνημα και έχει δώσει επιτυχώς τις εξετάσεις του στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συζητώντας με τους εργαζόμενους το στέλεχος του Κόμματος είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματά τους και να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στη δημόσια διοίκηση. Όπως είπε η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κράτους είναι δεδομένη. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας ξηλώνουν δομές και υπηρεσίες, διώχνουν προσωπικό, δεν κάνουν προσλήψεις με στόχο την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών σε δήμους και αλλού. «Γι' αυτό χρειάζεται σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα με την πολιτική της ΕΕ», σημείωσε, «να ξεπεραστούν αυταπάτες ότι μπορεί να αλλάξει όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας συνειδητά ψέμματα. Πλέον υπάρχει πλούσια πείρα ότι όσο δεν αμφισβητείται αυτή η ένωση των καπιταλιστών, δεν καλυτερεύει και η ζωή μας».

Τέλος κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ για να ανέβει η μαχητικότητα των αγώνων, να γίνει σοβαρό βήμα στην πάλη του λαού, στη σύγκρουση με την πολιτική των μονοπωλίων και στη διεκδίκηση ενός δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού.