Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δολοφονεί αμάχους το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας


ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Οι άμαχοι και κυρίως τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα των δολοφονικών επιδρομών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Τριάντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο σήμερα ως το απόγευμα, στη διάρκεια πολλών ισραηλινών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε πάνω από 80 τον αριθμό των θυμάτων κατά την τρίτη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.


Θάνατος και αίμα παντού
Σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα καφενείο της πόλης Χαν Γιούνες και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κόντρα. Μια ώρα αργότερα, στο Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν δύο κατοικίες. Στο προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ισραηλινή επιδρομή εναντίον μιας κατοικίας στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα χαράματα, στην πόλη της Γάζας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαιναν και τέσσερις τραυματίσθηκαν. Σήμερα το πρωί, ένα πεντάχρονο παιδί σκοτώθηκε σε επιδρομή στο Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε επίσης ο αλ-Κόντρα, και ένας νέος 19 ετών σκοτώθηκε σε επίθεση στο Χαν Γούνες, κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο παιδιά, το ένα από τα οποία σοβαρά. Εξάλλου, ένας άνδρας που είχε τραυματισθεί σοβάρα σε επιδρομή χθες, Τετάρτη, υπέκυψε στα τραύματά του, πρόσθεσε ο αλ-Κόντρα.

Όπως φαίνεται και από σημερινές φωτογραφίες, τα αεροσκάφη του Ισραήλ χτυπούν πυκνοκατοικημένες περιοχές και ισοπεδώνουν σπίτια ακόμα και σχολεία, αδιαφορώντας για τα γυναικόπαιδα. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της νύκτας πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον περισσοτέρων των 320 στόχων της Χαμάς, ανεβάζοντας σε 750 τον αριθμό των επιδρομών από την αρχή της επιχείρησης που εξαπολύθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό του.

Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι μια εκεχειρία με τη Χαμάς δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ στη διάρκεια μιας συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων και Άμυνας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Εντωμεταξύ, η Χαμάς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ. Ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, 6 ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος και 7 αναχαιτίσθηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα. Το απόγευμα της Πέμπτης τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ ενώ οι σειρήνες της ισραηλινής αεράμυνας ήχησαν επίσης στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ανοικτή η Ράφα για να μεταφερθούν τραυματίες
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου άνοιξε σήμερα το σημείο διέλευσης της Ράφα, για να δεχθεί Παλαιστίνιους στα νοσοκομεία στο βόρειο Σινά, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν τραυματισθεί κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος στα σύνορα.