Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή τα "μέτρα" εξοικονόμησης νερού από τη Δημ. Αρχή



Με αφορμή τα "μέτρα" εξοικονόμησης νερού από τη Δημ. Αρχή, σας αναφέρουμε τα εξής:

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να υπάρχει τέτοια διαχείριση από τη Δημοτική Αρχή ώστε να έχουν πρόσβαση με ισότιμα δικαιώματα όλοι οι δημότες τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση.

Πράγμα που δεν ισχύει για το τοπ. διαμέρισμα της Κωμιακής που η Δημ. Αρχή με τη συνενοχή και τη βοήθεια του προέδρου κ. Μπαρδή, σφράγισε απροειδοποίητα τις παροχές άρδευσης από τη Φανερωμένη μέχρι το Αμπράμ.


Και εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
Γιατί έγινε επιλεκτικά μόνο για το τοπ. διαμέρισμα της Κωμιακής;
Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι έγκαιρα (και για όσους δεν έχουν ρολόγια να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους) γι αυτήν την κίνηση;
Θα αποζημιώσει ο Δήμος όσους θα καταστραφεί η παραγωγή τους;
Μήπως η Δημοτική Αρχή μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο λειτουργεί εκδικητικά για το τοπ. διαμέρισμα της Κωμιακής, τόσο γι αυτό το θέμα όσο και για όλα τα άλλα (καθαριότητα, οδικό δίκτυο, αγροτικούς δρόμους, τιμολόγηση νερού κ.ά.);

Για άλλη μια φορά φαίνεται η ανικανότητα της Δημ. Αρχής, που με προχειρότητα και χωρίς κανένα σχεδιασμό αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Καλούμε τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αντιδράσει συλλογικά και δυναμικά, διεκδικώντας αυτά που δικαιούται.