Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου για το Π.Σ. στις 15/7/2014 στη Ρόδο

Η Περιφερειακή Αρχή, έστω και στην εκπνοή της θητείας της δεν αφήνει κανένα περιθώριο ν’ αμφισβητηθεί η αφοσίωσή της στην συνέχιση και εφαρμογή της πολιτικής που έχουν συνδιαμορφώσει μονοπωλιακοί όμιλοι, ΕΕ και Κυβέρνηση .
Αυτό αποκαλύπτεται με την υποστήριξη εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ)Ν Αιγαίου 2014-2020 και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΜΠΕ), των οποίων η εφαρμογή εγγυώνται την μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, την παράδοση της εκμετάλλευσης κάθε παραγωγικής και αναπτυξιακής δυνατότητας της περιοχής μας σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ στον λαό επιφυλάσσουν έναν εφιαλτικό μεσαίωνα, που θα τον οδηγεί σε κατάσταση μόνιμης και απόλυτης εξαθλίωσης.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με το ΚΚΕ της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Αιγαίου, αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν στον λαό της Περιφέρειάς μας, ότι για κάθε τομέα που αφορά την ίδια μας τη ζωή, δηλ. την εργασία, το μισθό, την Υγεία, την Παιδεία, την ενέργεια, το νερό, την δημόσια ακίνητη περιουσία , για όλα αυτά, έχουν χαράξει με κάθε λεπτομέρεια την στρατηγική που θα αποφέρει αμύθητα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους , οι οποίοι έχουν ήδη διεισδύσει σ’αυτούς τους τομείς.
  • Με τον νέο όρο που επινόησαν «Έξυπνη Εξειδίκευση» για να κρύψουν την βαρβαρότητά τους απέναντι στους εργαζόμενους , ετοιμάζουν τσάμπα εργαζόμενους-σκλάβους ανάλογα τις ανάγκες κύρια των μεγαλοξενοδόχων, επιδοτώντας μάλιστα τους ενδιάμεσους που παίζουν το ρόλο του δουλέμπορου.
  • Η απορρόφηση των ΕΣΠΑ έχει κατεύθυνση σε δράσεις που εξυπηρετούν ανάγκες των μονοπωλίων π.χ. την αναμόρφωση των μεγάλων λιμανιών της περιοχής, εφόσον βρίσκονται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφοράς εμπορευμάτων για τους ομίλους ντόπιους και ξένους, ενώ τα μικρά λιμάνια αφήνονται στην τύχη τους. Αυτή είναι η «ισόμετρη» ανάπτυξη στον καπιταλισμό! Από την άλλη δεν προβλέπεται χρηματοδότηση σε έργα υποδομής π.χ. αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης. Υποτάσσουν δε την έρευνα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στις ανάγκες των ομίλων, συνδέοντας άρρηκτα την παιδεία με την κερδοφορία τους. Επιδιώκουν ταυτόχρονα με κονδύλια των ΕΣΠΑ την διαχείριση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, που δημιουργούν οι ίδιοι με την πολιτική τους μέσω ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, κατάρτισης, κ.α.,
Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με το ΚΚΕ της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Αιγαίου καταγγέλλουν με κάθε τρόπο την πολιτική αυτή και καλούν τους εργαζόμενους , τα λαϊκά στρώματα να βάλουν με τον αγώνα τους κάθε εμπόδιο για την εφαρμογή της. Αποδεικνύεται ότι για το λαό είναι μονόδρομος η πρόταση για κοινωνικοποίηση του πλούτου, που ο ίδιος παράγει με δική του εξουσία, ώστε με κεντρικό σχεδιασμό να καλύψει τις δικές του ανάγκες.
  • Η παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» (οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), για μια φορά ακόμη «έλαμψαν» με τη διγλωσσία τους φέρνοντας πρόταση δήθεν κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δημοσίου, ενώ στην πραγματικότητα την στηρίζουν. Προσπαθούν να μετατοπίσουν το πρόβλημα της αξιολόγησης από την ουσία, που είναι οι απολύσεις, σε πρόβλημα διαδικασίας. Η δική μας θέση είναι ότι, όποια μορφή αξιολόγησης κι αν επιλέξει το αστικό κράτος, στόχο έχει από την μια απολύσεις υπαλλήλων για ένα μικρότερο και ευέλικτο κράτος κι από την άλλη, τη σταδιακή παράδοση των κρατικών δομών και υπηρεσιών στους ιδιώτες. Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο ν’ακυρώσουν στη πράξη τον ν.4250/2014, απέχοντας από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.
  • Η υποκρισία όλων των παρατάξεων κορυφώθηκε όταν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλαν για ψήφιση το κοινό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, αναδεικνύοντας παράλληλα και τα αίτια που οδηγούν σ’ αυτά φαινόμενα. Ζήτησαν να καταδικαστεί η απόφαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ , που έχουν σκοπό να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου αυτής της χώρας στον ΟΗΕ, στα ανοικτά της Μεσσηνίας έξω από το Ακρωτήρι Ακρίτας και σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Κρήτης. Στα αιτήματα της κοινωνικής συμμαχίας για
  • Να μην γίνει η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο με οποιαδήποτε μέθοδο, που σίγουρα θα είναι καταστροφική για το περιβάλλον.
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Όχι άλλο αίμα προς χάριν των Ιμπεριαλιστών.
  • Να σταματήσει η χρησιμοποίηση του αεροδρομίου της Μεσσήνης από τους ευρωνατοϊκούς φονιάδες.
Χωρίς καν να τοποθετηθεί καμιά παράταξη, καταψήφισαν την πρότασή μας.
Καθήκον όλων μας είναι ο ξεσηκωμός.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ρόδος 16/07/2014