Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Νάξο



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία της Νάξου, με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, συνταξιούχων, νέων και γυναικών. 

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν το Σωματείο Σμυριδορυκτών όρμου Λυώνα εκ μέρους του οποίου απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Πάσουλας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Νάξου από το οποίο χαιρέτισε η αντιπρόεδρος Σοφια Βουδιά και η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής με ομιλιτή τον Γιάννη Φρατζέσκο. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Δήμητρη Κορρέ μέλος της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ (διαβάστε εδώ την κεντρική ομιλία). Στη συνέχεια το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο Νάξου. 

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργάτες και τις εργάτριες, τους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση  στην παραλία της Νάξου, με τα συνθήματα και τα αιτήματα του ταξικού κινήματος, ενισχύοντας τον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. 

Το μήνυμα από τη σημερινή πανελλαδική απεργία είναι ξεκάθαρο. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ανάπτυξη των αγώνων μας και την αντίσταση στα συνεχόμενα μέτρα που οδηγούν την εργατική-λαϊκή οικογένεια στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε κάθε χώρο δουλειάς για 15 χρόνια παλεύουν με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, αταλάντευτα ενάντια στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της, ενάντια στην ΕΕ, για την απαλλαγή της εργατικής τάξης από τη βαρβαρότητα που ζει.
Το δίκιο του εργάτη, όλων των εργαζομένων, θα κριθεί σε κάθε τόπο δουλειάς και στους δρόμους του κλιμακούμενου-αταλάντευτου αγώνα, από το ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, της νεολαίας.
Η μαχητικότητα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και το αφεντικά. Ότι ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα θα συνεχίσουμε την πάλη, για να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. 

Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα τον Πειραία και σε περισσότερες από 60 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Μαζική η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια στη Βουλή με τη συμμετοχή απεργών από δεκάδες κλάδους, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλη τη χώρα. Το σύνθημα στέλνει το μήνυμα: «Με το ΠΑΜΕ για έξοδο τώρα από την ΕΕ των μονοπωλίων». Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Μαζική η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη και ακολούθησε πορεία στον ΟΛΠ.

ε περισσότερες από 60 πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν σήμερα απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από διάφορες πόλεις. 
Συγκεκριμένα:  

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην «Coca Cola», ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. 

Στη Λάρισα, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία. Σωματεία και φορείς πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και μετά πορεύτηκαν προς την κεντρική πλατεία. Η ομιλία έγινε από τον Γιάννη Σκόκα, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Τρίπολη, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλ. Πετρινού. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ηλίας Διαμαντάκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα του Ν. Αρκαδίας (Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία σε μορφή PDF).

Στα Γρεβενά, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία Λαχαναγοράς με τη συμμετοχή απεργών, ανέργων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και συνταξιούχων. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γ. Κλεισιάρης, πρόεδρος του Συλλόγου ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Στη Λήμνο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Αμέσως μετά αντιπροσωπεία των σωματείων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο του νησιού, αντιδρώντας στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό.

Στο Άργος, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Πέτρου. Χαιρέτισαν ο Νίκος Αγγέλου, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και ο Στέλιος Πινάτσης, γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Κατερίνα Μαρίνη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Δημαρχείο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Πετρέλλης, μέλος της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην ξεπουλημένη και εργοδοτική ΓΣΕΕ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να δυναμώσουν τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι ο λαός δεν πρέπει να μπει στο δίλημμα αλλαγής κυβέρνησης, καθώς όποιο κόμμα και να κυβερνήσει, θα προσπαθήσει να διαχειριστεί και να επεκτείνει την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος της αστικής τάξης. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη στα χέρια τους και αν το καταλάβουν, μπορούν να πάρουν όλο τον πλούτο που παράγουν και να χτίσουν μια κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία». Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τους Νίκο Μανουσάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου και Μανούσο Μανουσόγιαννη, υποψήφιο δήμαρχο Ρεθύμνου.

Στο Λασίθι, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης, στην Μαρίνα. Έγιναν χαιρετισμοί από τον Βασίλη Χατζηδάκη, μέλος της ΠΑΣΕΒΕ και υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από τον Γιώργο Θεοδώρου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων «Ο ΤΑΛΩΣ», ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, στέλεχος της Γραμματείας Λασιθίου του ΠΑΜΕ, γενικός γραμματέας του Συνδικάτου «Ο ΤΑΛΩΣ». Στις ομιλίες καταγγέλθηκε ο ρόλος της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, για την υπονόμευση της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, καθώς επίσης και τα νέα βάρβαρα μέτρα του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου που έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ν. Λασιθίου, Σίμος Σιμεωνίδης, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγ. Νικολάου Γιώργος Πάγκαλος και Σητείας Σταυρούλα Καράμπελα, ενώ αξίζει να σημειωθεί το μαχητικό μπλοκ του Συνδικάτου «Ο ΤΑΛΩΣ», που έδωσε σαφώς το μήνυμα της ανυποχώρητης στάσης για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον Τουρισμό. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Στο Βόλο, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με ομιλία του Βασίλη Τίρχα, μέλους του συμβουλίου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και στελέχους του ΠΑΜΕ Δημοσίου, ο οποίος τόνισε ότι «στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση, το αστικό κράτος, η πλουτοκρατία, η ΕΕ, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ βρέθηκε μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων, δεν οργάνωσε πραγματικά, αλλά αποδιοργάνωσε τους αγώνες των εργαζομένων». Βασικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, που κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, η οποία υπονόμευσε την απεργία και στην ουσία δεν έκανε τίποτα για την επιτυχία της. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Απόστολος Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και Γιώργος Λούμας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας. 

Στη Σκόπελο, στην απεργιακή συγκέντρωση έγιναν δυο ομιλίες, όπου έγινε συνολική αποτίμηση των επιπτώσεων της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ κάλεσαν τους εργαζόμενους «να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι». Παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο χώρο των εκπαιδευτικών και του Δημοσίου. (Δείτε εδώ σε βίντεο τις ομιλίες).

Στην Καρδίτσα, μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή νέων εργαζομένων και ανέργων, των αγροτών, όπως επίσης και των γυναικών. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βασίλης Κρανιάς, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο οποίος τόνισε την ανάγκη του συντονισμένου και οργανωμένου αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Ελασσόνα, με συγκέντρωση και μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Χάρης Νούσιας, μέλος της Γραμματείας Ελασσόνας του ΠΑΜΕ, ο οποίος  τόνισε την ανάγκη του συντονισμένου και οργανωμένου αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη. Πλάι στους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους που μονιμοποιεί αυτήν την περίοδο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχάνους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Υπάρχει διέξοδος. Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων». Επίσης αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας, καταδικάζοντας τη συμπόρευση της διοίκησής του με τη Χρυσή Αυγή και τους τραμπουκισμούς εις βάρος μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Αβρανάς, υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην Κόρινθο δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Περιβολάκια. Χαιρετισμό απηύθυνε η Φρόσω Τσαρμπού, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας και την κεντρική ομιλία έκανε ο Μιχάλης Καρακάσης εκ μέρους της Γραμματείας Κορινθίας του ΠΑΜΕ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της «Γενικής Καλωδίων» για τις κρίσιμες ώρες που περνάνε. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ)

Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Γιώργος Κουτσιούκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Αντώνης Γκουντής από την ΠΑΣΕΒΕ, ο Κώστας Μήτσκας από την ΠΑΣΥ, η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου από την ΟΓΕ, ενώ την κεντρική ομιλία από το ΠΑΜΕ έκανε ο Σούλης Ανδρεόπουλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων. Στην ομιλία του υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα: «Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Πλάι στους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους, που μονιμοποιεί αυτήν την περίοδο η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομήχανους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη για τους επιχειρηματικούς ομίλους… Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων».

Στη Νάουσα, επίσης πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση όπου αμέσως μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. 

Στη Ρόδο την απεργιακή ομιλία πραγματοποίησε η Δέσποινα Κασιώτη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία τόνισε ότι «…η Ρόδος είναι μια από τις τρεις τουριστικές περιοχές, όπου ουσιαστικά καταργείται πλήρως η κυριακάτικη αργία, πράγμα που την επόμενη κιόλας μέρα, με πρόταση του αντιπεριφερειάρχη και υποψήφιου δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έσπευσε να εφαρμόσει…».

Στο Αγρίνιο, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Νίκος Μωραΐτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Τίμος Παπανικολάου. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης τονίζοντας πως ο δρόμος που ακολουθείται από την κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί λαϊκές ανάγκες, αλλά οδηγεί στη φτώχεια το λαό και στα κέρδη τους πολυεθνικούς ομίλους. Στην κεντρική ομιλία ο Κώστας Μαργιώλης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου μεταξύ άλλων τόνισε: «Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, κλείνει δημόσιες υπηρεσίες, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, ξεπουλά δημόσια περιουσία. Εξαθλιώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια την ελληνική κοινωνία, υπογράφοντας απανωτά μνημόνια, συνάπτουν νέα δάνεια και υποθηκεύουν το μέλλον πολλών γενεών, προκειμένου να σώσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και το μεγάλο κεφάλαιο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «μόνο αν το εργατικό λαϊκό μέτωπο ενισχυθεί θα ανατραπούν αυτές οι πολιτικές». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. (Δείτε εδώ το βίντεο)

Συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία τα ταξικά Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Λευκάδας, το ΠΑΜΕ και το ταξικό κλαδικό σωματείο του νομού στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά έδωσαν τη μάχη από τα χαράματα για την επιτυχία της απεργίας στα εργοτάξια της Αμβρακίας - Ακτίου και της Ιονίας Οδού, στις συμβατικές οικοδομές, όπως και σε μια σειρά άλλους χώρους.

Στην Πρέβεζα, μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα από εργαζόμενους όλων των κλάδων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, από σωματεία και φορείς, νέους και νέες, συνταξιούχους και ανέργους, γυναίκες και μετανάστες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανεργατική απεργία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Σύλλογος Γυναικών, η ΠΑΣΕΒΕ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΜΑΣ, μέλη των ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, της περιφέρειας, του Σωματείου Οδηγών κ.ά.

Ακολούθησε συγκέντρωση στην Πρέβεζα, στο Φόρο, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ. Αγωνιστικά χαιρέτισε ο Ανδρέας Καραμάνης, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Απρίλη στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία στα Γιάννενα, ως αποκορύφωμα των πρωτοβουλιών που παίρνονται από τα ταξικά Εργατικά Κέντρα και σωματεία της περιοχής για διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων και προστασίας της λαϊκής οικογένειας. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.(Δείτε εδώ το βίντεο)

Από νωρίς τα χαράματα μέλη του ΠΑΜΕ, των ταξικών σωματείων της Πρέβεζας, του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου βρέθηκαν έξω από την πύλη της επιχείρησης «ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» στη Βόνιτσα, όπου και περιφρούρησαν τη σημερινή απεργία, συζητώντας με τους εργαζόμενους της επιχείρησης και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων, όπως αυτή αποτυπώνεται και μέσα από προαποφασισμένα μέτρα, φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών, κατάργηση ΣΣΕ, απολύσεις κ.ά.

Στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, από νωρίς το πρωί της απεργίας, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας περιφρουρώντας χώρους εργασίας όπως το εργοστάσιο ΒΙΚΗ όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό. Οι εργαζόμενοι νιώθοντας την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων στο οξυμένο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας, πήραν δύναμη, έσπασαν το φόβο, ξεπέρασαν τα εμπόδια από τη δράση του εργοδοτικού σωματείου και συμμετείχαν στην απεργία στέλνοντας αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία. Είναι ένα θετικό παράδειγμα που θα πρέπει να γενικευτεί και δείχνει ότι όταν πάρουν οι ίδιοι εργαζόμενοι την τύχη τους στα χέρια και δεν περιμένουν σωτήρες και λύσεις από τα πάνω, τότε πράγματα που φαίνονται απραγματοποίητα μπορούν να γίνουν. Το Εργατικό Κέντρο Άρτας «χαιρετίζει τη μαχητική αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση. Σοβαρό όμως εμπόδιο για τη συμμετοχή στην απεργία στάθηκε για μια ακόμη φορά η δράση των δυνάμεων του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που δεν κούνησαν ούτε το μικρό δακτυλάκι τους. Το Εργατικό Κέντρο Αρτας δίνει το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 12 Απρίλη στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την ανεργία που θα γίνει στα Γιάννενα. Για το λόγο αυτό το ΕΚΑ έχει δρομολογήσει δωρεάν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν 9.30 το πρωί απο το πάρκινγκ πίσω από τον πρώην «Κορασίδη». (Δείτε βιντεο από την απεργιακή κινητοποίηση στην Άρτα)

Στην Πτολεμαΐδα, στο "Παλιό Πάρκο" έγινε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πόλη. Στην συγκέντρωση χαιρετισμό έκαναν η Αγγελική Χατζηδημητρίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) και η Αναστασία Σιουζουλή εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πέτρος Ταταρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ). Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατέληξε σε κατάστημα των Super Market Carrefour - Μαρινόπουλος, όπου τις προηγούμενες μέρες απολύθηκε εργαζόμενη εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. (Δείτε εδώ το βίντεο)

Στην Ξάνθη η απεργία περιφρουρήθηκε, από νωρίς τα ξημερώματα, στον εργασιακό χώρο της «E-VALUE». Ένας χώρος που οι περισσότεροι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν με συμβάσεις ενός μήνα, με μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ. Σήμερα κανένας εργαζόμενος δεν μπήκε για δουλειά στη «E-VALUE». Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους μικροεπαγγελματίες, τους φοιτητές, που ένωσαν την φωνή τους και μαζικοποίησαν την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. 

Στη Φθιώτιδα παρά την απαξίωση και την υποτίμηση της απεργίας από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, έγιναν δύο μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Στην Αταλάντη και στη Λαμία στην πλατεία Πάρκου. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λαμίας.(Δείτε εδώ το βίντεο). 

Στα Τρίκαλα, μαζική και δυναμική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων με εκατοντάδες εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες να δίνουν το «παρών». Στην απεργιακή συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Λιατίφης, εργαζόμενος σε γαλακτοβιομηχανία, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν κι από την πείρα τους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, η οργάνωση της πάλης είναι μονόδρομος». Στη συνέχεια οι απεργοί - διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με ολιγόλεπτη στάση μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπου διαδήλωναν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων για τις σοβαρές ελλείψεις του σχολείου τους.

Στην Ορεστιάδα πραγματοποιήθηκε απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία όπου έγιναν ομιλίες και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στην διάρκεια της συγκέντρωσης η Αναστασία Καραγιώργη, πρόεδρος του σωματείου εμπορουπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ΠΑΜΕ έχει δώσει σαφή και φανερά δείγματα για το ρόλο του, ξεπερνώντας απειλές, τρομοκρατία και βρώμικες επιθέσεις, βοήθησε στον ταξικό προσανατολισμό των σωματείων, συνέβαλε αποφασιστικά, ώστε να μπουν μπροστά στην οργάνωση αγώνων και απεργιών, να δώσουν κουράγιο, δύναμη, να καθυστερήσουν με τη δράση τους μέτρα και, να είναι παρόντα σε κάθε εργατική διεκδίκηση, να αναδεικνύουν την αξία της ταξικής - εργατικής αλληλεγγύης. Αποδείξαμε στην πράξη πως το ΠΑΜΕ δεν είναι άθροισμα παρατάξεων, αλλά μαχητικό - ταξικό μέτωπο σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα, ανένταχτων συνδικαλιστών και εργαζόμενων και αντλεί τη δύναμη και το κύρος του από την καθημερινή και αταλάντευτη παρουσία των δυνάμεών του, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα γραφεία και στα εμπορομάγαζα, στα ξενοδοχεία, στα λιμάνια και σε κάθε εργασιακό χώρο.(Δείτε εδώ το βίντεο).

Στον Πύργο, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία ΟΤΕ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Άγγελος Μπούζης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Ρέμπελος, εκπρόσωπος του ΜΑΣ από το ΤΕΙ Αμαλιάδας. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.(Δείτε εδώ βίντεο)

Στην Ζάκυνθο, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο παλιό Εργατικό Κέντρο, όπου έγιναν οι ομιλίες. Ακολούθησε, μαζική, μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. (Δείτε εδώ βίντεο)

Στην Θήβα, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε Θοδωρής Λιαμπότης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θήβας. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Καβάλο, πρόεδρο του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «Σπάρτακος» και μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ. Στο προσκήνιο ήρθαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, ενώ αναδείχθηκαν και οι ευθύνες των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για την κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα. Τέλος, έγινε λόγος για την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και για την ενωτική δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ. Μετά το τέλος της ομιλίας πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Χίο, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Απλωταριάς με δυναμική παρουσία των εργαζομένων από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, νέων από τον κλάδο των Εμποροϋπαλλήλων, αλλά και μαθητών που έδωσαν τη μάχη μέσα στο σχολείο τους. Καταδίκασαν το Εργατικό Κέντρο Χίου και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ για την απόφασή τους να καλέσουν σε συγκέντρωση το απόγευμα. Την κεντρική ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ο Γιώργος Αμπαζής, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος των δασκάλων. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Νικολέττα Γονιάδη, μέλος της διοίκησης των Εμποροϋπαλλήλων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία κάλεσε την εργατική τάξη να παλέψει ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και της μείωσης των μισθών. Τέλος, ο Ξένος Αξιώτης, από την «Ταξική Ενότητα» στους οικοδόμους, κάλεσε τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.(Δείτε εδώ το βίντεο).

Στην Μυτιλήνη, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Από νωρίς είχε γίνει συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ, με αίτημα να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε ανέργους και λαϊκές οικογένειες. Στην κεντρική συγκέντρωση στη πλατεία Σαπφούς, χαιρετισμό απεύθυνε εκπρόσωπος του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ και της ΟΓΕ. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης. Με το πέρας των ομιλιών έγινε πορεία προς το Υπουργείο Αιγαίου και την αγορά της πόλης, όπου δόθηκε και το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την πρωτομαγιά.

 Στο Λαύριο, έγινε συγκέντρωση και ομιλίες στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων. Ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Επίσης απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε:

Αλεξανδρούπολη, στο Δημαρχείο
Αργοστόλι, στο Εργατικό Κέντρο
Αλιβέρι, στην πλατεία
Άμφισσα, στην πλατεία Λαού
Γιάννενα, στο Δημαρχείο
Γιαννιτσά, στην πλατεία ΕΠΟΝ
Δράμα, στην κεντρική πλατεία
Έδεσσα, στους Μικρούς Καταρράκτες
Ηγουμενίτσα, στον πεζόδρομο
Ηράκλειο, στην πλ. Ελευθερίας
Ικαρία, στον Εύδηλο
Ιστιαία, στην πλατεία
Καλαμάτα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου
Κάρυστο, στην πλατεία
Καστοριά, απέναντι από την πρώην Νομαρχία
Κατερίνη, στην κεντρική πλατεία
Κέρκυρα, στην πλατεία Σαρόκο
Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης
Κοζάνη, στον πεζόδρομο Κοζάνης
Κομοτηνή, στην κεντρική πλατεία
Κω, στην πλατεία Ελευθερίας
Λευκάδα, στον Άγιο Μηνά
Λέρο, στην κεντρική πλατεία Πλατάνου
Λιβαδειά, στην κεντρική πλατεία
Λίμνη Εύβοιας, στην πλατεία Δημαρχείου
Μέγαρα, στην πλατεία Ηρώων
Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου
Σάμο, στο Εργατικό Κέντρο
Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας
Σπάρτη, στην κεντρική πλατεία 
Σχηματάρι, στην πλατεία
Φλώρινα, στην κεντρική πλατεία
Χανιά, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων
Χαλκίδα, στην πλατεία Αγοράς