Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Νέα αντιλαϊκά μέτρα «ψήνονται» αμέσως μετά το Πάσχα

Νέα αντιλαϊκά μέτρα «ψήνονται» για να εφαρμοστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με βάση ψηφισμένους νόμους που τίθενται σε εφαρμογή και άλλα μέτρα που κρίνονται «αναγκαία» για να μην υπάρχει «παρέκκλιση» από τους προβλεπόμενους στόχους. Έτσι αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Τύπου «στρώνουν το έδαφος», «προετοιμάζοντας» τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για το νέο γύρο της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής.


Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο «επικοινωνιακός κουρνιαχτός» της κυβέρνησης με το «πλεόνασμα», τα «μερίσματα», την εξαγγελία μέτρων «κοινωνικού χαρακτήρα», όπως άστεγοι κλπ. που σκοπό έχει να συγκαλύψει στη λαϊκή συνείδηση, το βάθος, το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και την ενιαία στρατηγική που έχει στα πλαίσια της ΕΕ και του κεφαλαίου. Από κοντά βέβαια συνδράμει και ο ΣΥΡΙΖΑ με την ένταση των αυταπατών περί «άλλου, φιλολαϊκού μείγματος διαχείρισης», πάντα όμως μέσα στις «συμπληγάδες πέτρες» της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Έτσι δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «νέες αλλαγές σε συντάξεις και Ταμεία», για «νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό» και για νέα κρυφά χαράτσια σε ασφαλισμένους από τα φάρμακα. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και η επικείμενη σαρωτική φοροεπιδρομή, «το νέο σύστημα χορήγησης προνοιακών επιδομάτων», το νέο μπαράζ «διαθεσιμότητας» και απολύσεων στο Δημόσιο, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις υγειονομικών μονάδων κυρίως στην επαρχία, αλλά και δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις κλπ.

Ουσιαστικά η νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που συνιστά απαλλαγή της εργοδοσίας από το «βαρίδι» των ασφαλίστρων, η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η λεηλασία των αποθεματικών, η γενικευμένη ανεργία και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το «απαγορευτικό» στα ελλείμματα των Ταμείων είναι σίγουρο ότι θα «θέσουν επί τάπητος» την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, με αιχμή τις επικουρικές, την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης μέσω της «αναγκαίας και εθελοντικής» παραμονής στην εργασία, αφού η σύνταξη θα είναι πλέον φιλοδώρημα.
Αυτά τα ζητήματα, που είναι αποτέλεσμα εφαρμογής συνθηκών στα πλαίσια της ΕΕ στο εθνικό πεδίο, επιβάλλεται να αποτελέσουν τα πραγματικά κριτήρια ψήφου στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Κριτήριο ενίσχυσης του ΚΚΕ και συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Να αποτελέσουν αιτίες συμμετοχής, οργάνωσης και προετοιμασίας για την απεργία την 1η Μάη με το ΠΑΜΕ.