Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Να τι εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας

Η «Ευρωπαϊκή Αριστερά» - είπε ο Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή - «τίμησε τους αγώνες του ελληνικού λαού και τον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας εμένα ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιπροσωπεύσουμε την άλλη Ευρώπη». Ποια Ευρώπη; Απαντά ο Τσίπρας: «Ευρώπη ειρηνική, που θα βασίζει την ασφάλειά της στη μείωση των εξοπλισμών», που «θα απαγορεύει την αποστολή στρατιωτών εκτός συνόρων. Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό», «Ευρώπη δημοκρατική, χωρίς τον άτυπο νόμο του ισχυρού που καθορίζει τις πολιτικές της ... όπου οι θεσμοί της λαϊκής κυριαρχίας, στα κράτη μέλη και στην Ένωση θα ενισχύονται ... Ευρώπη κοινωνική, στην οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και τη σύνταξή τους».


Για να μην πολυλογούμε, αυτά και άλλα είπε ο Τσίπρας ότι εκφράζει η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, ότι για μια τέτοια ΕΕ αγωνίζονται. Μέχρι και το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό θυμήθηκε να προσθέσει στο μακρύ κατάλογο ψευδών, ισχυριζόμενος, ο θεομπαίχτης, ότι «ο αδιάκοπος δημοκρατικός μετασχηματισμός των θεσμών της θα φέρνει όλο και πιο κοντά τη σοσιαλιστική προοπτική»!

Η «αριστερά» την οποία εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας πέραν του γεγονότος, ότι στηρίζει με χέρια και με πόδια τον καπιταλισμό που γεννά όλα τα προβλήματα που υποκριτικά ισχυρίζεται ότι θα παλέψει να λύσει είναι αυτή που:
  • Θέλει τόσο πολύ την ειρήνη που στη Γαλλία το «Αριστερό Μέτωπο» ψηφίζει υπέρ της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Που στο παρελθόν στήριξε ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο που ενθάρρυνε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
  • Εχθρεύεται τόσο πολύ το ΝΑΤΟ η «αριστερά» του κ. Τσίπρα που σύμφωνα με αποκαλύψεις του Wikileaks ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, σε τηλεγράφημά του, μεταβιβάζει στην Ουάσιγκτον πως σε συνάντησή του με τον Γκρέγκορ Γκίζι, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής «Αριστεράς», ο τελευταίος τον καθησύχασε σχετικά με το αίτημα που προβάλλει αυτό το κόμμα περί «διάλυσης του ΝΑΤΟ». Το «επικίνδυνο  -φέρεται να του είπε ο Γκίζι- θα ήταν το αίτημα της αποδέσμευσης της Γερμανίας από το ΝΑΤΟ, κι όχι γενικά το αίτημα της διάλυσης. Αυτό έτσι κι αλλιώς δε γίνεται, αφού για τη διάλυση του Οργανισμού θα πρέπει να υπάρξει συγκατάθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας και κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό».
Σε κάθε περίπτωση, ο ευρωοπορτουνισμός το 'χει δίπορτο, τάσσεται γενικά κι αφηρημένα «υπέρ της διάλυσης του ΝΑΤΟ», χωρίς όμως να προβάλει το ζήτημα της αποδέσμευσης των χωρών από τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Εξάλλου, με νεότερες δηλώσεις τους Γκίζι, Μπίσκι κ.λπ. τάσσονται υπέρ του ΝΑΤΟ στο όνομα του ότι δεν γίνεται αλλιώς ή αυταπατών ότι μπορεί να μετατραπεί από λύκο σε αρνάκι, σε «οργανισμό συλλογικής ασφάλειας και ειρήνης»...
  • Η «αριστερά» του κ. Τσίπρα κόπτεται τόσο πολύ για τα δικαιώματα των λαών που εκεί, όπου κυβέρνησε ή κυβερνά π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Βερολίνο, Ανδαλουσία, παίρνει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο: Εξώσεις όσοι  διαμένουν σε δημόσια διαμερίσματα και δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο, διακοπές ρεύματος, καρατόμηση δαπανών για Υγεία, Παιδεία, επιβολή φόρων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, εισαγωγή του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων που υπονομεύει τις ΣΣΕ, πριμοδότηση εργοδοτών με ζεστό χρήμα για να προσλαμβάνουν ανέργους, προκλητικές επιδοτήσεις σε αγροτοβιομηχάνους και εφαρμογή της ΚΑΠ με αποτέλεσμα ξεκλήρισμα αγροτών, ιδιωτικοποιήσεις ως και νοσοκομείων κ.λπ.