Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ Νάξου: Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση

Με την αξιολόγηση η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Δεν έχει στόχο τη βελτίωση των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, αλλά να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το «Νόμος και Τάξη», την πλήρη υποταγή. Έχει στόχο την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων αφού θα καταργηθεί η μόνιμη εργασία και θα αντικατασταθεί από 3μηνες και 5μηνες συμβάσεις με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς, χωρίς ασφάλεια και δικαιώματα. Είναι μία έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και πλήττει τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Η αξιολόγηση είναι εργαλείο για περαιτέρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα. Ταυτόχρονα θα αυξήσει την πηγή των «διαθέσιμων» απολύσεων, την κινητικότητα, την μη μονιμοποίηση των δόκιμων υπαλλήλων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει ή και να ιδιωτικοποιήσει μια υπηρεσία τότε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την «αξιολόγηση» για τη συρρίκνωση του προσωπικού της!
Δεν πρόκειται λοιπόν για «ψευτοαξιολόγηση», δεν είναι «προσχηματική», δεν την φέρνουν τα μνημόνια. Όποια μορφή και να πάρει, με όποιο τρόπο και να γίνει, εφ' όσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών, δεν αλλάζει χαρακτήρα. Έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπηρετεί συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλίων.
Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14!
Οργανωμένα, μαζικά, απέχουμε από οποιαδήποτε εμπλοκή στην αξιολόγηση, αξιολογητές και αξιολογούμενοι. Κανείς να μη συμπληρώσει τα φύλλα αξιολόγησης!
Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωνόμαστε γύρω από τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουμε την πάλη μας για την ανατροπή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής!
Ο νόμος αυτός πρέπει να μείνει στα χαρτιά!
Η προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια ώστε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η «αποχή – απεργία διαρκείας» που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τη διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης, είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Κατά την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά της μέτρα. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στους εκπαιδευτικούς κ.α.
Ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές της κυβέρνησης οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης. Μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Η αυριανή πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία πρέπει να αποτελέσει βήμα μαζικής και δυναμικής απάντησης στον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Κανένας στη δουλειά, όλοι και όλες στην απεργία την Τετάρτη 9 Ιούλη