Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Να δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - Άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών

Οι λογιστές, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα, τη δυσβάσταχτη φορολογία ταυτόχρονα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, έρχονται επίσης αντιμέτωποι με τις συνεχείς διακοπές και βλάβες στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του taxisnet, ακόμα και την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων.


Αποτέλεσμα είναι να μην κατατεθούν χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή προστίμων. Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δεν καταθέτουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις γιατί αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους.

Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Για αυτό το λόγο είναι αναγκαίο να δώσει τη χρονική παράταση που είναι αναγκαία για την κατάθεση όλων των φορολογικών δηλώσεων, να μην επιβληθούν πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, να παρθούν άμεσα μέτρα φορολογικής ανακούφισης για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνεργοι να δυναμώσουν και να αναπτύξουν κοινή πάλη για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φορολογικοί νόμοι, οι φοροαπαλλαγές και οι ενισχύσεις στο κεφάλαιο, διεκδικώντας:
  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. και δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.
  • Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγησή του με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
  • Άμεσα κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.