Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος των πολιτικών προσφύγων με επιχειρήματα των εργοδοτών

Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να αναβαθμίσει τις σχέσεις του με τους εφοπλιστές, γενικότερα με τον ΣΕΒ και την αστική τάξη, και ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει τις λαϊκές συνειδήσεις, προκειμένου να αναδειχθεί χαλίφης στη θέση του χαλίφη, χαρακτηρίζει την καθημερινή δράση του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί και αναπαράγει τους χυδαίους, ανυπόστατους ισχυρισμούς της αστικής προπαγάνδας, ενοχοποιεί τους αγώνες, τις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος.
Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αυτής της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το άρθρο στο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή» στις 2 Ιούλη, με τίτλο «Με ξένα κόλλυβα... ». Ενώ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για «το αυτονόητο δικαίωμα νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε 2 εκατ. ανασφάλιστους Έλληνες... », εναρμονίζεται πλήρως με τις θέσεις της αστικής τάξης και προβάλλει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, ενοχοποιεί τους πολιτικούς πρόσφυγες και δηλώνει με απύθμενο θράσος: «Άλλωστε, υπάρχει αρνητική εμπειρία από την εποχή της "απλόχερης κοινωνικής πολιτικής" της πρώτης κυβέρνησης Α. Παπανδρέου, τότε που κατά δεκάδες χιλιάδες οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες προστέθηκαν στο ΝΑΤ και σε άλλα Ταμεία, χωρίς να αναλάβει το κράτος τα έξοδα της ασφάλισής τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει το βούλιαγμα ανθηρών μέχρι τότε, Ταμείων»!

***
Η άθλια αυτή συκοφαντική εκστρατεία της πλουτοκρατίας, που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και από το σχετικό άρθρο της εφημερίδας του, της «Αυγής», έχει καταρριφθεί από το ταξικό εργατικό κίνημα με τεκμηριωμένα στοιχεία. Το με αρ. πρωτ. 68648/18/07/2002 έγγραφο του ΝΑΤ, ρητά αναφέρει τα εξής: «Σε συνέχεια του από 8/7/2002 σήματος, σχετικά με τον αριθμό των πολιτικών προσφύγων που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το Ταμείο μας από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, σας γνωρίζουμε ότι από τα τηρούμενα στην Υπηρεσία μας στοιχεία, προκύπτει ότι ο αριθμός των παραπάνω ανέρχεται στους 21». Ενώ η «Αυγή» γνωρίζει όλα τα παραπάνω στοιχεία, επιδιώκει να συγκαλύψει τους πραγματικούς υπαίτιους, τους εφοπλιστές και την πλουτοκρατία, για τη λεηλασία του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, την εισφοροκλοπή - εισφοροαπαλλαγή και τα θαλασσοδάνεια, την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου.
***
Η χυδαία αυτή συκοφαντία του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των επαναπατρισθέντων προσφύγων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από τους αστούς και τους οπορτουνιστές για την ένταση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το μείγμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που προβάλλεται είτε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει στον πυρήνα του τον αντικομμουνισμό και την ενοχοποίηση των εργατικών δικαιωμάτων, με τις αντίστοιχες προσαρμογές, εμπόριο ελπίδας και φόβου, προτάσσοντας το «μικρότερο κακό», με ψευδεπίγραφες υποσχέσεις για το λαό.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των φτωχών αγροτών, των νέων, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών. Πάλη ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κατάκτηση και οικοδόμηση της Εργατικής - Λαϊκής Εξουσίας.