Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Νέα αθλιότητα Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ

Συκοφάντης και προβοκάτορας ο Πάγκαλος
Επιχειρεί με υπονοούμενα και χυδαία ψέματα να συνδέσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ με τις δολοφονίες που έκαναν παρακρατικοί στη «Μαρφίν»
Νέα συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ και στο εργατικό λαϊκό κίνημα εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος, για λογαριασμό της συγκυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, που βασανίζεται από την αδυναμία της να διαχειριστεί την κρίση και να βάλει στον ντορβά το λαό. Στην προσπάθειά του αυτή, είτε πρωτόβουλα, είτε σε διατεταγμένη υπηρεσία, επανέφερε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» τη χυδαία προβοκάτσια με τους νεκρούς εργαζόμενους της «Μαρφίν», τους οποίους προσπάθησε να χρεώσει στο εργατικό κίνημα και στο ΚΚΕ.
Σε ερώτηση για τη «δημοσκοπική άνοδο της αριστεράς», ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι «η πραγματική αριστερά στη χώρα παραμένει το ΠΑΣΟΚ» (!) και προσπάθησε να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη. Κλιμακώνοντας το παραλήρημα, είπε: «Οι δημοκρατίες - και αυτό τις διαχωρίζει από τα φασιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα - επιτρέπουν ακόμα και αμφισβήτηση της ίδιας της υπόστασής τους. Ετσι και εγώ δεν ενοχλούμαι όταν η κυρία Παπαρήγα ή ο κ. Τσίπρας καταδικάζουν τον κοινοβουλευτισμό, δηλαδή το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας, όπως το προβλέπει και προστατεύει το Σύνταγμά μας».

Ο Πάγκαλος προσπαθεί χυδαία να ταυτίσει στις λαϊκές συνειδήσεις τον κομμουνισμό με το φασισμό, αναπαράγοντας την κυρίαρχη αντικομμουνιστική ιδεολογία της ΕΕ και των κομμάτων της στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας αυτό το ιδεολόγημα, υπερασπίζεται την αστική δημοκρατία, που είναι δικτατορία των μονοπωλίων και γέννημά της ήταν ο φασισμός. Υπερασπίζεται τη «δημοκρατία» που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να σωθεί η πλουτοκρατία, με μισθούς πείνας και μηδενικά δικαιώματα.
Αμέσως μετά, και εστιάζοντας στο ΚΚΕ, ο Πάγκαλος είπε: «Προσπαθώ να μην ενοχλούμαι ακόμα και όταν προαναγγέλλουν βίαιη επαναστατική ανατροπή, όπως έχουν κάνει επανειλημμένα μέσα στην αίθουσα της Βουλής. Με ενοχλεί η ανομία, οι βίαιες πράξεις οπαδών καθοδηγούμενων από αυτούς τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι απαγορεύουν την άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων συμπολιτών τους, καταστρέφουν και πυρπολούν περιουσίες και σε μερικές περιπτώσεις, όπως εκείνη της Marfin, οδηγούν σε αποτρόπαιο θάνατο αθώους εργαζόμενους».
Ο Πάγκαλος ανασύρει τη «Μαρφίν» και λέει συνειδητά ψέματα ότι οι δολοφόνοι έχουν σχέση με το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ. Ξέρει καλά ότι οι μηχανισμοί, που δε διστάζουν ακόμα και να δολοφονήσουν εργάτες, για να τρομάξουν και να συκοφαντήσουν το κίνημα, είναι εργαλεία του κράτους, είτε φανερά, είτε συγκαλυμμένα. Οι ίδιοι προβοκατόρικοι μηχανισμοί που σκότωσαν τους υπαλλήλους της «Μαρφίν», επιτέθηκαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τον περασμένο Οκτώβρη και με οργανωμένο τρόπο έκαψαν την Αθήνα το Φλεβάρη.
Καθόλου τυχαία, η δράση αυτών των μηχανισμών, τους οποίους ο Πάγκαλος και η κυβέρνησή του ξέρουν καλά, κορυφώνεται σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης και πανεργατικών απεργιακών κινητοποιήσεων, δείχνοντας τι πραγματικά φοβούνται οι αστοί και τα κόμματά τους. Αλλωστε, ο ίδιος ο Πάγκαλος ομολογεί ότι στόχος αυτής της τρομοκρατίας δεν είναι άλλος από την επιβολή των βάρβαρων μέτρων που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Γι' αυτό και στην ερώτηση για το «αν βρισκόσασταν ξανά στην ίδια θέση σήμερα, θα ήταν ίδια η στάση σας;», απαντάει ευθαρσώς: «Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των μέτρων που αναγκαστήκαμε να πάρουμε, ναι, βεβαίως».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φοβούνται τη λαϊκή χειραφέτηση
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή για τις συκοφαντίες Πάγκαλου και τις εκλογές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο Πάγκαλος, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ποιοι μηχανισμοί και γιατί δημιουργούν τις Μαρφίν, το κρύβει για να συκοφαντεί και να προβοκάρει το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα. Αυτό που θέλουν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η συμμαχία τους, η ΕΕ, είναι την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, τη λαϊκή χειραφέτηση και οργάνωση, γιατί γνωρίζουν καλά ότι αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Αυτό αποδεικνύουν και οι συκοφαντίες Σαμαρά, Πάγκαλου και λοιπών».

από: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ