Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τεράστια συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το αδιαχώρητο στο Πάρκο Τρίτση, από τα πλήθη νεολαίας -και όχι μόνο- που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή». Οι σκηνές, οι διάδρομοι, τα Στέκια, όλοι οι χώροι του Φεστιβάλ είναι κυριολεκτικά φίσκα.

Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Στους χιλιάδες επισκέπτες μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. 


Η συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στην Κεντρική Σκηνή συνεπήρε τους χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ που τραγούδησαν μαζί της. 

Στην Κεντρική Σκηνή ήταν και το αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος είναι του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος μαζί με το Θύμιο Παπαδόπουλο έχει κάνει και την ενορχήστρωση. Ερμηνευτές οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράντζας, Μίλτος Πασχαλίδη. 

Στη Λαϊκή Σκηνή οι επισκέπτες γνώρισαν την κιθάρα στα χρόνια του ρεμπέτικου χάρη στον Δημήτρη Μυστακίδη. Στη Λαϊκή Σκηνή και η Γλυκερία «από τον Τσιτσάνη μέχρι τον Καλδάρα».  
Οι εκδηλώσεις της σημερινής τρίτης ημέρας, με πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου -κάτι που φάνηκε από νωρίς το απόγευμα- άρχισαν από τις 6.30 το απόγευμα με εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Λίγο αργότερα έγινε εκδήλωση στο Εργατικό Στέκι με θέμα «40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ, "Οδηγητής" των νέων εργαζόμενων» με παρουσίαση συλλογικής εργασίας σχετικά με την παρουσία των νέων εργαζόμενων στα Φεστιβάλ και την προετοιμασία τους, στη θεματολογία και το περιεχόμενο, στις εξορμήσεις σε εργοστάσια, τα αφιερώματα σε μεγάλους εργατικούς αγώνες κ.ά. 

Επιπλέον στο Εργατικό Στέκι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Μαθητεία - Κατάρτιση: Αντίδοτο στην ανεργία ή διαβατήριο στη ζωή χωρίς δικαιώματα;»

Στη Θεατρική Σκηνή παρουσιάστηκε αφιέρωμα στο κοινωνικό - πολιτικό τραγούδι από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη»

Στον Παιδότοπο δόθηκε από ομάδα της ΚΝΕ μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Πετρόσουπα», ακολούθησε μια παράσταση μαγείας και η παράσταση «Πινόκιο».
Στο μαθητικό στέκι και την τρίτη μέρα το ενδιαφέρον για τις συναυλίες ήταν έντονο. Επίσης στο Μαθητικό Στέκι η βράβευση των νικητριών ομάδων του Πανελλαδικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας Μαθητών. Μεγάλη η συμμετοχή στην συναυλία των Μύρωνα Στρατής και Ησαΐα Ματιάμπα. Το γλέντι συνεχίστηκε με τον Πάνο Μουζουράκη

Στο χώρο του Πολιτισμού έγινε εκδήλωση για τον εικαστικό Γιώργη Βαρλάμο

Οι δύο πρώτες ημέρες
Οι εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας χαρακτηρίστηκαν από την πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. 
(Δείτε βίντεο από ψηλά ΕΔΩ)Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες πλημμύρισαν όλους τους χώρους του Φεστιβάλ, τις συζητήσεις, τις εκθέσεις, τις δραστηριότητες, τις συναυλίες. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τη δεύτερη μέρα)

Η επιτυχία του Φεστιβάλ διαφάνηκε από την πρώτη μέρα, την Πέμπτη, όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας «αγκάλιασαν» τις εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά για την πρώτη μέρα)