«Δε θα βρεθούμε εμπόδιο» σε κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ, είπε χτες ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά
Γρηγοριάδης Κώστας
|
Επιμένοντας να πιέζει με ιδιαίτερο ζήλο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, που με βεβαιότητα δηλώνουν ότι θα εφαρμόσει με πυγμή τα αντιλαϊκά μέτρα, ανέφερε: «Είμαι απόλυτα αντίθετος με λογικές επικοινωνιακής διαχείρισης του αποτελέσματος. Πιστεύω ότι κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί με πυρήνα τη ΝΔ (...) Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, γιατί η συνέχεια των μνημονίων δεν μπορεί να αποτελεί ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τώρα όμως πρέπει να προχωρήσουν οι εξελίξεις. Και πρέπει σύντομα να υπάρξει κυβέρνηση και σύντομα να αναλάβουμε τον θεσμικό, ουσιαστικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να την ελέγχουμε...»!
Συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» και ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης και δημαγωγίας, εγκάλεσε όσους «προτείνουν επικοινωνιακού χαρακτήρα διαδικασίες παράτασης διερευνητικών εντολών», αναγγέλλοντας πως «εάν δεν υπάρχει εξέλιξη σήμερα το βράδυ και μας καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα αναλάβουμε διερευνητική εντολή διότι πιστεύουμε ότι πρέπει με βάση την κρίση και την ετυμηγορία του λαού που πρέπει όλοι να σεβαστούμε, να έχουμε άμεση εξέλιξη»!
Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλ. Τσίπρας καθησύχασε ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ θα αρκεστεί στο «να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα, να ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και να παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο».
Επειτα απ' αυτά τα αποκαλυπτικά για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετεκλογικά, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών «ήταν σαφές, ή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα το αντικαταστήσει με εθνικό σχέδιο ανόρθωσης ή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική». Παρ' όλα αυτά «παραπονέθηκε» που δεν άκουσε τον Αντ. Σαμαρά «να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση (...) Ελπίζω να ήταν εκ παραδρομής»!
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανοίγει το ζήτημα μετασχηματισμού του «σε ένα πιο ενιαίο συνεκτικό σχήμα», όπως δήλωναν, χτες, στελέχη του σε δημόσιες παρεμβάσεις τους.