Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» «Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία»



Ολόκληρο το πρόγραμμα του κεντρικού Φεστιβάλ στην Αθήνα

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα γίνουν και φέτος στο «Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"» στο Ιλιον, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην Αθήνα θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.




Πολιτικός και πολιτιστικός «σταθμός» για τη νεολαία

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» παραμένει, χρόνια τώρα, πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός, ένας «σταθμός» όπου η δημιουργία και η αγωνιστικότητα κυριαρχούν. Οι ΚΝίτες, οι ΚΝίτισσες και οι φίλοι της ΚΝΕ «στήνουν» τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με μεράκι και ανιδιοτέλεια. Η πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεχωρίζει για το περιεχόμενο, αλλά και την αγωνιστική προοπτική που δίνει, κάθε χρόνο.
Φέτος, το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ταξιδεύει με το σύνθημα: «Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», που αποτελεί σύνθεση μιας ρήσης του Μ. Γκόρκι μ' ένα στίχο του Μπ. Μπρεχτ. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες πετυχημένες εκδηλώσεις και συνεχίζονται οι προετοιμασίες των φεστιβάλ στις μεγάλες πόλεις.
Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα θα γίνουν και φέτος στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» στο Ιλιον, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη.
Στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο του Φεστιβάλ θα γίνει στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».
Στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτέμβρη και στην Αθήνα στις 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην Αθήνα την ίδια μέρα θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο καθώς και το επόμενο, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα κορυφωθούν στις μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών σε όλη τη χώρα.



Ολόκληρο το πρόγραμμα στην Αθήνα



 
Αθλητικό Camp της ΚΝΕ
Από τον περσινό αγώνα δρόμου
Από τις 8 έως τις 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί Αθλητικό Camp της ΚΝΕ για νέους και νέες, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες. Οι αθλητικές δραστηριότητες και οι διαλέξεις - συζητήσεις θα γίνουν στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Δραστηριότητες
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη: Ποδηλατικός γύρος του πάρκου για παιδιά, στις 6.30 μ.μ.
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη - Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη: Τουρνουά μπάσκετ «3on3» (ηλικίες άνω των 13 ετών).
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη - Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: Τουρνουά σκακιού (Σιμουλτανέ - Μπλιτς).
Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη: Σεμινάριο γνωριμίας με πολεμικές τέχνες (τζούντο - τάε κβον ντο) από διακεκριμένους αθλητές και προπονητές, στις 6 μ.μ.
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: Σεμινάριο γνωριμίας με τα αθλήματα του στίβου, στις 5 μ.μ.
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: Αγώνας δρόμου 5 χλμ ενάντια στα ναρκωτικά (σημείο εκκίνησης πλατεία Ιλίου), στις 10.30 π.μ.
Διαλέξεις - συζητήσεις
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη: «Ολυμπιακοί Αγώνες: Οταν τα κέρδη κάνουν ρεκόρ», στις 8 μ.μ.
Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη: «Ασκηση σε πληθυσμούς με προβλήματα υγείας», στις 8 μ.μ.
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: «Οφέλη της άσκησης στη νεολαία», στις 7 μ.μ.
Για τα τουρνουά μπάσκετ και σκακιού, τον ποδηλατικό γύρο και τον αγώνα δρόμου 5 χλμ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχές στα mail: mail@odigitis.gr, kne@kne.gr, στο τηλ. 698.7706.814 και στις Οργανώσεις της ΚΝΕ

Εργαστήρια
Οπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος θα λειτουργήσουν στο Φεστιβάλ καλλιτεχνικά εργαστήρια:
  • Κρουστών
  • Εικαστικών (Fresco - Ψηφιδωτό)
  • Κατασκευής μουσικών οργάνων
  • Κατασκευής κούκλας
  • Πολυφωνικού τραγουδιού.
  •  
Στον Παιδότοπο και τα πρωινά!
Ο Παιδότοπος, πέρα από το πρόγραμμά του τις ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί και τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής. Από τις 10 το πρωί ως τις 12.30 το μεσημέρι θα είναι ανοιχτός για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ με παιχνίδια, εργαστήρια, κατασκευές και άλλες δραστηριότητες. Ειδικά δε, το πρωί της Κυριακής, 16 Σεπτέμβρη, στις 11.30 π.μ. θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση: «Οι μουσικοί της Βρέμης» από την Ιρίνα Μπόικο.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
Σήμερα, Κυριακή
Καστέλι Χανίων, στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου δίπλα στην προτομή του Μάνου Κατράκη, στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο κομμουνιστή ηθοποιό Μάνο Κατράκη. Θα μιλήσει ο Σπύρος Αγριμάκης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Χανίων της ΚΝΕ. Συμμετέχουν κρητικοί χορευτικοί σύλλογοι και μουσικά συγκροτήματα.
Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, στις 8.30 μ.μ., στη λίμνη. Θα μιλήσει ο Σίμος Συμεωνίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΚΚΕ και θα ακολούθησει κρητικό γλέντι με το νεανικό συγκρότημα των: Γιάννη Σφακιανού (ασκομαντούρα - λαούτο - μαντολίνο), Μανόλη Κουριαντάκη (λύρα) και Μιχάλη Αλέξη (λαούτο).
Νάουσα, στις 8.30 μ.μ., εκδήλωση στο πλακόστρωτο του πάρκου.
Περαία Θεσσαλονίκης, στις 8 μ.μ., στην παραλία, με θέμα την ανεργία. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Αύριο Δευτέρα
Νέα Ιωνία Βόλου, στις 8 μ.μ., πίσω από το Δημοτικό Θέατρο. Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» και μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.
ΖΕΠ Κοζάνης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα «οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ και θα προβληθεί η ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».
Τρίτη 28 Αυγούστου
Στη Γιάννουλη Λάρισας.
Τετάρτη 29 Αυγούστου
Λαύριο, στο Θεατράκι της Ρεμίζας, με θέμα την ανεργία. Θα μιλήσει ο Β. Συρίγος, στέλεχος του ΚΚΕ. Θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ο Βασιλιάς Ανθρακας» και διάφορες συναυλίες.
Παρασκευή 31 Αυγούστου
Ξάνθη, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο κεντρικής πλατείας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, θεατρικό δρώμενο και συναυλία από τοπικά συγκροτήματα.
Στη Σιάτιστα Κοζάνης.
Σάββατο 1 Σεπτέμβρη
Αθήνα, στο Θεατράκι του Κολωνού (Καπανέως και Αλεξανδρείας). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα γίνουν συναυλίες.
Παλλήνη, στην Πλατεία Ελευθερίας (παλιό Δημαρχείο) με θέμα τις εργασιακές σχέσεις. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα γίνουν βιντεοπροβολές και συναυλίες.
Στην Ελασσόνα.
Κυριακή 2 Σεπτέμβρη
Λούτσα, στο γηπεδάκι Βραυρώνας, με θέμα τα προβλήματα των μαθητών και την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ 3X3, ομιλία, βιντεοπροβολές και συναυλίες.