Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ για στήριξη του ψηφοδέλτιου της το οποίο στηρίζει το ΠΑΜΕ




ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
 ΚΑΛΕΣΜΑ
προς τους συναδέλφους που εργάζονται στην Ειδική  Αγωγή
Συναδέλφισσα- συνάδελφε,
·         Εσύ του Ειδικού Εκπ/κού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού, που χρόνια και χρόνια είσαι αβοήθητος και ξεχασμένος στο περιθώριο και στον άγνωστο κόσμο των ειδικών σχολείων… Των Ειδικών Σχολείων που από τα 250.000 παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, υποδέχονται μόνο τις 15.000.
·         Εσύ που βλέπεις τα Ειδικά Σχολεία να κλείνουν το ένα πίσω απ' το άλλο και ζεις καθημερινά στην εργασιακή ανασφάλεια.

·         Εσύ Νοσηλευτή και Κοινωνικέ Φροντιστή, που δεν υπάρχεις ως ειδικότητα σε πολλά σχολεία που σε χρειάζονται, ή όπου υπάρχεις, τρέχεις και δε φτάνεις για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα,
·         Εσύ Ψυχολόγε, της σχολικής μονάδας, που ένας και μόνος πρέπει να ανταποκριθείς στα βαριά ειδικά προβλήματα 50 παιδιών, όπως οι απάνθρωποι νόμοι τους προβλέπουν,
·         Εσύ Κοινωνικέ Λειτουργέ, που έχεις ν' αντιμετωπίσεις τα σύνθετα κοινωνικά προβλήματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους χωρίς καμία βοήθεια,
·         Εσύ Φυσιοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή,  που δεν μπορείς να θέσεις σε κίνηση το έργο σου, με διαρκείς μετακινήσεις και περιπλανήσεις, με τεράστιες ελλείψεις σε ειδικούς χώρους και μηχανήματα απαραίτητα για τη δουλειά σου,
·         Εσύ Λογοθεραπευτή, που μόνος χωρίς υποδομή, στήριξη, τεχνικό υλικό ψάχνεις τους λόγους και τα αίτια, χωρίς να σου απαντά κανείς,
·         Εσύ συνάδελφε του ΚΕΔΔΥ, που μέσα σε όγκους χαρτιών και αιτήσεων της γραφειοκρατίας ψάχνεις τον κοινωνικό και επιστημονικό σου ρόλο,

Βγάλε τα συμπεράσματά σου από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣΕΕΠ – ΠΥΣΕΕΠ) έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των σχολείων, με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.
Πρόκειται για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί την κεντρική αντιεκπαιδευτική- αντιλαϊκή πολιτική (μονιμοποίηση του δόκιμου προσωπικού, αξιολόγηση, σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς και τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, απολύσεις  κ.α.).
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν εσένα και τις ανάγκες σου, ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου «Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει», αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό-νομικό-πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό.
Είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.
Με το νόμο 4072/2011 («νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων»), με το νόμο 4024/2011 («νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο»), με τον «Καλλικράτη», τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ε.Ε., του «νέου σχολείου» και της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τέλος, είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα, εκκολαπτήριο στελεχών των αστικών κομμάτων, αλλά και της επερχόμενης κυβερνώσας Αριστεράς, για τη διαχείριση του συστήματος.

Το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Με αποφάσεις Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις, να απαιτείται το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την κατάργηση του απόρρητου σε αυτά. Να απαιτείται οι αιρετοί να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων, να λογοδοτούν και να απολογούνται στις Γενικές Συνελεύσεις τους.
Έχεις πείρα πλέον από το ρόλο και το χαρακτήρα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Σε καλούμε να προβληματιστείς για τις παραπάνω εκτιμήσεις και θέσεις που διατυπώνουμε. Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει αυτή τη θέση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
·         Μην ανέχεσαι εσύ  που παράγεις  τον πλούτο να οδηγείσαι στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, για να “φουσκώνουν” οι καταθέσεις στις Ελβετικές Τράπεζες.
·         Μην μένεις θεατής. Γίνε πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Μέσα από  τα συνδικάτα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου!
·         Μην αναγνωρίζεις το χρέος. Είναι της πλουτοκρατίας. Αυτή πρέπει να πληρώσει!
·         Πες όχι στα νέα μέτρα της σφαγής. Δεν είναι προσωρινά. Είναι αναγκαία για το κεφάλαιο κι όχι για το λαό.  Υλοποιούν τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ε.Ε. για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τα μέτρα των μνημονίων  δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαχείρισης. Ούτε έως την Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση και κυβέρνηση που θα κάνει τον καπιταλισμό φιλολαϊκότερο.
Καμμιά αναμονή-καμμιά ανοχή!  Ψήφισε με βασικό κριτήριο:
§  Ποιο κίνημα είναι σε θέση να ελέγχει, να παρεμβαίνει και να αποτρέπει τις αντεργατικές, αντιδημοκρατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
§  Ποιο κίνημα μπορεί να οργανώσει τους αγώνες, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για σένα και τα παιδιά σου, να οργανώσει την αντίσταση και τη λαϊκή αντεπίθεση, ώστε να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει, να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε.
§  Ποιο κίνημα μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες, να οργανώσει την συμμαχία και την πάλη του λαού για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, για αποδέσμευση από τα δεσμά της Ε.Ε., την απαλλαγή από τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του κι αφέντης στον πλούτο που παράγει.
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική. Στην ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος! Από την ισχυροποίηση ενός τέτοιου κινήματος έχουμε ανάγκη σήμερα. Γι’ αυτό:
Άλλαξε τους συσχετισμούς! Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!
Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ δεν αφορά στενά μόνο το ίδιο. Αφορά όλους τους εργαζόμενους. Είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη που μπορεί σήμερα να γίνει το αντίπαλο δέος!
Με τη ψήφο σου στις 7 του Νοέμβρη, καταδίκασε την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, πλουτοκρατίας που σε εξαθλιώνει, που σου ακυρώνει το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία.
Έχεις κι εσύ ευθύνη! Τώρα είναι η ώρα!

ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ