Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΒΟΛΟΣ Εισαγγελική παρέμβαση για εκδήλωση του ΚΚΕ

Αυτό που φοβίζει όσους τους καθοδηγούν, είναι η απήχηση που μπορεί να έχει η πολιτική του ΚΚΕ στα εργατικά λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τη βαρβαρότητα των πολιτικών κυβερνήσεων - ΕΕ.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ή άλλες ενέργειες θα μπορέσουν να στριμώξουν το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, να περιορίσουν τη δράση των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός, δεν πρόκειται να υποστείλει ούτε για μια στιγμή τη σημαία του αγώνα. 

Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος
Προκαταρκτική εξέταση για την εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στις αρχές Μάρτη του 2011, στο δημοτικό κινηματογράφο «Αχίλλειον», με θέμα «Σοσιαλισμός και γυναίκα» διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, καλείται εκπρόσωπος της ΝΕ να καταθέσει, αύριο Τετάρτη, στην εισαγγελία τα σχετικά έγγραφα για τα λειτουργικά έξοδα της εν λόγω εκδήλωσης!
Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Μαγνησία τίθενται στο στόχαστρο εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έγιναν το καλοκαίρι του 2010, αλλά και του 2011, υπήρξε παρέμβαση αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων πολιτών», οι οποίοι ζητούσαν να μην παραχωρεί ο δήμος Βόλου δημοτικούς χώρους για εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Στην κατάπτυστη επιστολή, που υπογραφόταν από 7 «πολίτες», αναφερόταν, ανάμεσα στα άλλα ότι η παραχώρηση από το δήμο χώρων για εκδηλώσεις του ΚΚΕ, «στερεί από τους δημότες πολύτιμους χώρους που θα μπορούσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να χρησιμοποιήσουν για την αναψυχή τους, ή άλλες υγιείς δραστηριότητες».

Στην επιστολή γινόταν μάλιστα ειδική αναφορά στο μνημείο που έχει στήσει το ΚΚΕ στην τοποθεσία «Καζανάκι», στην μνήμη των 148 εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απαιτώντας να ξηλωθεί και κατηγορώντας την πρώην Δημοτική Αρχή του πρώην δήμου Νέας Ιωνίας, επειδή παραχώρησε δημοτικό χώρο για το μνημείο!
Αποκαλυπτική για το τι εξυπηρετούν οι εν λόγω 7 «καταγγέλλοντες», είναι η κατάληξη της επιστολής τους, όπου ανέφεραν: «Η πόλη και οι πολίτες του Βόλου δε μπορούν να είναι όμηροι σάπιων αιρετών και ενός μικρού κόμματος - νταή. Το κόμμα αυτό να πληρώσει για όσα πήρε και να αποδώσει όσα παράνομα κρατά, αφού κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματά του».
Για τη νέα εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος του ΚΚΕ, η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Από τον Αύγουστο του 2010 τουλάχιστον, αρκετές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν μπει στο στόχαστρο ορισμένων, που προσπαθούν με διάφορες ενέργειες και παρεμβάσεις τους να παρεμβάλλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ.
Δε γνωρίζουμε σε ποιους αντιδραστικούς κύκλους και μηχανισμούς κινούνται οι κύριοι αυτοί. Η δράση τους όμως αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πίεσης και συντονισμένης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με πρόσχημα την παραχώρηση δημοτικών χώρων επαναφέρουν το βασικό πυρήνα των επιχειρημάτων, στρεβλώσεων και συκοφαντιών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μηχανισμών, "Χρυσής Αυγής", παλιότερα του Πάγκαλου και του ΛΑ.Ο.Σ.
Η παραγγελία της Εισαγγελίας, που επικαλείται τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης και ζητά μάλιστα και σχετικά έγγραφα, αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στη θέληση ενός πολιτικού Κόμματος, του ΚΚΕ, να διοργανώνει πολιτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις. Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτών των "πολιτών" καθώς και η παρέμβαση της Εισαγγελίας δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
Αυτό που ενοχλεί τους "κυρίους" αυτούς είναι το ότι οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην αποκάλυψη των πολιτικών τους και την οργάνωση της λαϊκής πάλης. Μπαίνουν μπροστά για την ανάπτυξη ενός κινήματος, που δεν θα αντιστέκεται μόνο αλλά θα βάζει επί τάπητος το ζήτημα της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου και την προοπτική της οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Αυτό που φοβίζει όσους τους καθοδηγούν, είναι η απήχηση που μπορεί να έχει η πολιτική του ΚΚΕ στα εργατικά λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τη βαρβαρότητα των πολιτικών κυβερνήσεων - ΕΕ.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ή άλλες ενέργειες θα μπορέσουν να στριμώξουν το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, να περιορίσουν τη δράση των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός, δεν πρόκειται να υποστείλει ούτε για μια στιγμή τη σημαία του αγώνα. Να πάρουν υπόψη τους όλοι αυτοί που εξυφαίνουν σχέδια επίθεσης στο Κόμμα αλλά και οι διεκπεραιωτές τους τη μακρόχρονη ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, τη στάση των κομμουνιστών σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές».