Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Κυκλάδων



ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Κυκλάδων
Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Κυκλάδων ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των 4 ΕΛΜΕ του νομού Κυκλάδων (Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ΕΛΜΕ Θήρας, ΕΛΜΕ Πάρου, ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων) – μετά και το διορισμό 60 αναπληρωτών εκπαιδευτικών – απουσιάζουν από τις σχολικές  μονάδες 200 εκπαιδευτικοί.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία. Αποτελεί συνέπεια της πολιτικής που εξασφαλίζει τα κέρδη των δανειστών, που θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Του στερεί ακόμα και το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών του.
Οι συγχωνεύσεις σχολείων, η αξιολόγηση, η έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία αποτελούν κομμάτια του πάζλ του σχολείου της αγοράς, της αμάθειας και των επιχειρήσεων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του Ν. Κυκλάδων με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Οι βουλευτές:
Διαμάντω Μανωλάκου
Γιάννης Γκιόκας
Ελένη Γερασιμίδου
Χρήστος Κατσώτης