Τρίτη 29 Μαΐου 2012

"Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα δημιουργηθούν πολλά μικρά κόμματα ως αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου" - Naxos News





Το ΚΚΕ τόσο στις Κυκλάδες, αλλά ιδιαίτερα στα όρια του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σημείωσε άνοδο, γεγονός που ικανοποίησε τα στελέχη του και ιδιαίτερα την υποψήφια βουλευτή, Ευδοκία Ψαρρά, που μιλώντας στη Δανάη Μαύρου και στην εκπομπή "Θέσεις και Αντιθέσεις" από το Μεσόγειος 105,4, εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες της. Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, είπε: "ο κόσμος μπορεί να τιμώρησε σε μεγάλο βαθμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις εκλογές της 6ης Ιουνίου και τον καλούμε να το πράξει και στις 17 Ιουνίου ακόμη περισσότερο, όμως οι ψήφοι κινήθηκαν σε συγγενικά προς αυτούς κόμματα". Υπερασπιζόμενη τη θέση του ΚΚΕ να μη συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, είπε, ότι αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως ανάχωμα για να μην οδηγηθεί ο κόσμος στο ΚΚΕ και σπέρνει αυταπάτες στον κόσμο ότι μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να βρεί λύση στα προβλήματά του...
Το ΚΚΕ, επισήμανε ακόμη η κ. Ευδοκία Ψαρρά, θέτει ζήτημα για την οριστική λύση, να αλλάξουμε όχι απλά κυβέρνηση, αλλά διακυβέρνηση και την εξουσία.
  • "Η λαϊκή εξουσία, δεν είναι πολύ μακριά. Αυτό εξαρτάται και μπορεί να γίνει και αύριο, αν το αποφασίσει ο λαός, γιατί χωρίς το λαό δεν μπορεί να γίνει τίποτα".

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, χαρακτήρισε πολύ δυναμική την απάντηση όλων όσοι στήριξαν το ΚΚΕ μέσα στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα και λαίλαπα αναφορικά με τη διαστρέβλωση των θέσεών του.
  • Σχολιάζοντας δε την επισήμανση ότι κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο δεν ασκήθηκε πίεση στις θέσεις του ΚΚΕ, αφού σε όλες τις συζητήσεις όλοι οι συζητητές δήλωναν ότι το ΚΚΕ είναι σταθερό στις απόψεις του, η κ. Ψαρρά, επισήμανε ότι δεν έγινε η αντικομμουνιστική επίθεση που γινόταν παλαιότερα γιατί το ρόλο αυτό τον ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, παίζοντας τη σπέκουλα της αριστερής κυβέρνησης στην οποία δεν θέλει να συμμετέχει το ΚΚΕ.
  • "Είχαν δηλαδή άλλον να χτυπήσει το ΚΚΕ αυτήν την περίοδο", επισήμανε.

Το βήμα που ζητούμε δεν είναι εύκολο, είπε, προσθέτοντας, ότι από την αρχή το ΚΚΕ είχε αποσαφηνίσει ότι ο δρόμος που προτείνει δεν είναι εύκολος και θέλει θυσίες.
  • "Οι θυσίες όμως αυτές θα φέρουν πραγματικό αποτέλεσμα και δεν θα είναι θυσίες που γίνονται σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και που καταβαραθρώνει συνέχεια τον εργαζόμενο λαό"
Στο ερώτημα, ότι ο κόσμος -με δεδομένα αρνητικά στοιχεία διαχείρισης της εξουσίας και από τα πρώην σοσιαλιστικά καθεστώτα- είναι δύσπιστος για τη λαϊκή εξουσία που προασπίζει το ΚΚΕ, η κ. Ψαρρά, απάντησε, ότι οι αδυναμίες εκείνες οφείλονταν σε αλλαγή της οικονομικής τους πολιτικής, γιατί ενέδωσαν σε κανόνες και χειρισμούς της οικονομίας της αγοράς.
  • "Πάντως, σε εκείνο το σύστημα ούτε ανεργία υπήρχε, δημόσια υγεία υπήρχε, δωρεάν παιδεία υπήρχε... Όταν ο έλεγχος γίνεται από τα κάτω και μπορείς να ανακαλέσεις όποιον διοικεί, τότε τα πράγματα θα μπουν σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Άλλωστε, δεν μπορούμε να απαιτούμε από ένα σύστημα που εφαρμόστηκε δοκιμαστικά για 60 χρόνια να φέρει τα ίδια αποτελέσματα και να βγάλει από τη λογική και την έξη του ανθρώπου ό,τι έχει κάνει ο καπιταλισμός εδώ και 300 χρόνια".

Όσον αφορά την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων, απάντησε, ότι στο ΚΚΕ, κρίνουν τα κόμματα με βάση την πολιτική που εφαρμόζουν.
  • "Εκτιμούμε σήμερα και φάνηκε και από τις διερευνητικές και από τις δηλώσεις στελεχών του, ότι αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως ανάχωμα για να μην οδηγηθεί ο κόσμος στο ΚΚΕ, σπέρνει αυταπάτες στον κόσμο ότι μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να βρεί λύση στα προβλήματά του. Αυτό όμως, δεν γίνεται μόνο με το όνομα,  κυβέρνηση της αριστεράς, εκμεταλλευόμενο μάλιστα την εντύπωση που έχει ο κόσμος για την αριστερά, που ξεκινάει από την εποχή της ΕΔΑ".

Σημειώνοντας δε, ότι εκείνη η αριστερά ήταν αντίθετη με την ΕΟΚ και πάλευε ενάντια στο ΝΑΤΟ, πάλευε για δημόσια παιδεία, η κ. Ευδοκία Ψαρρά, υπογραμμίζει ότι όλα αυτά ούτε που μπαίνουν πια στον προγραμματισμό ή στη συζήτηση από το ΣΥΡΙΖΑ ή από άλλα κόμματα που λένε ότι εκπροσωπούν την αριστερά.
  • "Βαρέθηκα τόσα χρόνια από το 1981, να ακούω για τη λογική του εφικτού, τη λογική του σκαλοπατιού... Μπερδεύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι λυκο-συμμαχία του κεφαλαίου με την Ευρώπη των λαών.Εμείς, πρώτοι λέμε προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε. Σήμερα, τα μεν αστικά κόμματα τρομοκρατούν τον κόσμο με το δήθεν αν βγούμε από την ΕΕ θα καταστραφούμε, ο δε ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά τους εφησυχάζει, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική.  
Για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, το ΚΚΕ επισημαίνει, ότι έχουν στόχο να απογοητεύσουν το λαϊκό κίνημα, να το οδηγήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις και να μπορέσουν να βάλουν στη στρούγκα της διαχείρισης το ΚΚΕ, που δεν υπάρχει περίπτωση, όπως σημείωσε, αλλιώς να το αποδυναμώσουν όπως μπορούν.
  • "Κι αυτό το ρόλο τον περιμένεις και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ. Αυτό όμως το ρόλο παίζει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τις επικλήσεις που κάνουν κάποια στελέχη του που προέρχονταν κάποτε από το ΚΚΕ". συμπληρώνει.
  • "Η μόνη διέξοδος στα μέτρα που θα βρούμε μπροστά μας, είναι ισχυρό ΚΚΕ και στη Βουλή και στο λαό". επισήμανε καταλήγοντας η κ. Ευδοκία Ψαρρά.
από: NaxosNews