Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

       
 Νάξος, 13-5-2011
.  Ακέραιη η κυβερνητική ευθύνη για την εγκληματική δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός.                                                                                       Η αστυνομική επίθεση εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των αστικών μηχανισμών να τσακίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη, που προκαλείται από την αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης - ΕΕ και πλουτοκρατίας.                                                               Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κάθε είδους εκβιασμούς και επιθέσεις εναντίον του, πρέπει να υψώσει φραγμό και να αντεπιτεθεί συντασσόμενος με τις ταξικές δυνάμεις.

Για την εγκληματική αυτή επίθεση
·         το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη
  • Το ΠΑΜΕ προβήκε σε άμεση παρέμβαση με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» και σε
  • Συμπαράσταση στην οικογένεια του 31χρονου από κοινού με το ΜΑΣ στο νοσοκομείο.
Στο πλευρό της κυβέρνησης, σαν υπερασπιστής της καταστολής, στάθηκε από την πρώτη ώρα και η ΝΔ. Ο βουλευτής της Αρ. Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ανέφερε: «Φοβάμαι μέρες εκτροπής (...) Δεν μπορεί να καίγεται το κέντρο της Αθήνας και εμείς να περιοριζόμαστε στο ρόλο του θεατή».

2.  «Όχι» στο χαράτσι του ΕΛΓΑ
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι εκβιάζονται να πληρώσουν τσουχτερές εισφορές, χωρίς να έχουν καμία εγγύηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης
Η υποχρεωτική είσπραξη στο χαράτσι της "ασφαλιστικής εισφοράς" υπέρ ΕΛΓΑ, που επιβάλλει η κυβέρνηση με το νόμο 3877/2010, αποτελεί ωμό εκβιασμό και ληστεία σε βάρος των γεωργών και κτηνοτρόφων.
-- Προβλέπει ότι οι αγρότες δε θα εισπράττουν τις επιδοτήσεις αν δεν ασφαλίζονται στον ΕΛΓΑ, ταυτόχρονα με τη δήλωσή τους στον ΟΣΔΕ.
-- Κόβει και ράβει την ασφαλιστική εισφορά κατά καλλιέργεια, προϊόν και ζώα, έτσι όπως συμφέρει την κυβέρνηση για να μαζέψει χρήματα, ληστεύοντας στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς αγρότες.
-- Ουσιαστικά, δεν εγγυάται ότι θα παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ζημιάς, καθώς θέτει ως προϋπόθεση τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ. Δηλαδή, όταν τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον ΕΛΓΑ από τις ασφαλιστικές εισφορές δε φτάνουν για τη συνολική κάλυψη των ζημιών στους αγρότες, τότε θα περικόπτονται και δε θα αποζημιώνονται οι αγρότες για την κατεστραμμένη παραγωγή τους.
--Ταυτόχρονα, "αρπάζει" μέρος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών (περίπου 2 εκατ. ευρώ/χρόνο), για να επιχορηγήσει τις συμβιβασμένες οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ υποστηριχτές της αντιλαϊκής, βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και αυτού του νόμου - έκτρωμα.
-- Δεν ασφαλίζει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και ασθένειες.
Καλούμε τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους:
·         Να αντιπαλέψουν τον νόμο - έκτρωμα, να μην τον νομιμοποιήσουν και να μην υπογράφουν τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
·         Να διεκδικήσουν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
·         Να παγώσουν οι διαδικασίες για το «χαράτσι» και, για φέτος, να ισχύσει μεταβατικό στάδιο, που το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς να ανέρχεται στα περσινά επίπεδα.
  • Να μην ισχύσει ο νόμος - έκτρωμα.
  • Να παλέψουν για ν' ανοίξει ο δρόμος σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία.
·         Να παλέψουν για για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.

3.  Συζήτηση για τη μοιρασιά της λείας των 30 δισ. ευρώ
Η μοιρασιά της νέας λείας των 30 δισ. ευρώ, που υπό τύπο εγγυήσεων, έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χτες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).
Αδιευκρίνιστο παραμένει, αν τα 30 δισ. ευρώ θα είναι και η τελευταία στήριξη με ζεστό χρήμα που παρέχει το κράτος στις τράπεζες.

4.  Με το νομοσχέδιο «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ»

Τα ενεργειακά δίκτυα παραδίδονται στους ιδιώτες,              παράλληλα με τη ριζική αναδιάρθρωση των κανόνων λειτουργίας των αγορών, με την ΡΑΕ από γνωμοδοτική σε ρόλο απόλυτου ρυθμιστή ενσωματώνοντας μέσα από το νομοσχέδιο στο εθνικό Δίκαιο τις σχετικές οδηγίες 72 - 73 και γενικότερα το λεγόμενο «3ο ενεργειακό πακέτο» της ΕΕ.
Τεμαχίζοντας ειδικά τη ΔΕΗ παραδίδουν τα δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής στο μεγάλο κεφάλαιο, ενεργειακό και μη,, επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το κομβικό - για την «απελευθέρωση» της ενεργειακής αγοράς - νομοσχέδιο «Οργάνωση των Ενεργειακών Αγορών», που
Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια σημαντική μεταβίβαση εξουσίας, από το κράτος στους ιδιώτες, για ό,τι έχει να κάνει με τον ενεργειακό τομέα, με βαθιά αντιδραστικές επεμβάσεις στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο με εκτεταμένη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των αγορών, σε σχέση με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των εταιρειών, τους κανόνες λειτουργίας κ.ά! Ο μόνος που δεν ωφελείται από αυτές τις διατάξεις είναι τα λαϊκά νοικοκυριά, που ρίχνονται στο απόλυτο, πλέον, έλεος των ιδιωτών.
5.  Κοντά στους 800.000 οι άνεργοι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
Στο 40,4% η ανεργία στους νέους 15 έως 24 ετών
Την επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης πληρώνουν ακριβά οι γυναίκες και η νεολαία, που συνεχίζουν να είναι πρωταθλητές στην ανεργία
Σε επίπεδο Περιφερειών όλες παρουσιάζουν αύξηση της ανεργίας, με μεγαλύτερη αυτήν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου η ανεργία αυξήθηκε πάνω από 10 ποσοστιαίες ομάδες φτάνοντας στο 32,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο Φλεβάρη του 2010 (21,3%). 
 
                        Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ