Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η Κ.Ο. ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχετικά με το θέμα της κατολίσθησης των βράχων στο δρόμο Κορώνου – Σκαδού, σας πληροφορούμε τα εξής:
Έχοντας ως πρωταρχικό μας στόχο και σκοπό την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσης των προβλημάτων που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν μας άφησε αδιάφορους.
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης σε συνάντηση που είχε στις 6 Απρίλη με τον Δήμαρχο, είχε θέσει το θέμα, με το αίτημα να αντιμετωπιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Στις περιοδείες που πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση στα χωριά, στη συζήτηση των προβλημάτων, μπήκε και το θέμα του συγκεκριμένου δρόμου, καθώς και άλλων επικίνδυνων σημείων του ορεινού οδικού δικτύου και καλέσαμε την τοπική κοινωνία να συμμετέχει ώστε να πιέσουμε για λύσεις.
Επίσης το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια.
Έχει περάσει τόσος καιρός και λύση δεν έχει δοθεί ακόμη. Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής και της εφαρμογής του Καλλικράτη, που αφήνει στο περιθώριο τα ορεινά χωριά, με τελικό στόχο την ερήμωσή τους.
Καταγγέλουμε όλους τους αρμόδιους για την αδιαφορία και την ανευθυνότητα που δείχνουν, αφήνοντας αποκλεισμένα τόσο χρονικό διάστημα πέντε χωριά.
Συντασσόμαστε με τους φορείς και την τοπική κοινωνία και θα συμμετέχουμε στις δυναμικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν, μέχρι την οριστική και άμεση λύση του προβλήματος.
Επίσης καταγγέλουμε τη στάση του προέδρου του Τοπ. Συμβουλίου Κωμιακής Ιάκωβου Μπαρδή που δε στηρίζει την κίνηση των φορέων και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για άμεση λύση, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι ουσιαστικό για την ανάδειξη και λύση του προβλήματος.

                                                  Κ.Ο. ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΚΚΕ