Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ Προωθεί την απαγόρευση διαδηλώσεων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Προωθεί την απαγόρευση διαδηλώσεων
Δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ: «Το ταξικό λαϊκό κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο»
Το λαϊκό κίνημα στο γύψο επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή της Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγοι) υλοποιώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο (ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ).
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης υποστηρίζοντας ότι με τις συνεχείς πορείες και τα επεισόδια που στήνουν συγκεκριμένες ομάδες μαζί με τις δυνάμεις καταστολής στο κέντρο, η περιοχή ερημώνεται, μαγαζιά κλείνουν, η κρίση επιτείνεται, επικρίνοντας την Αστυνομία γιατί δεν περιορίζει τους διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο (!), έφτασε στο προκείμενο: Την επόμενη ή μεθεπόμενη βδομάδα θα δημοσιοποιήσει το διαβόητο προσχέδιο νόμου για περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο (το είχε παρουσιάσει παλαιότερα ως πρωτοβουλία του, συμφώνησε περιχαρής σ' αυτό ο πρ. πρωθυπουργός Παπανδρέου). Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΔΣ Ν. Κακλαμάνης έκρινε την κίνηση αυτή «κατ' αρχήν θετική».

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, απαντώντας τους, τόνισε ότι την πόλη ερημώνει η πολιτική που στηρίζει η δημοτική πλειοψηφία είτε στη μονοκομματική είτε στην τρικομματική κυβερνητική της έκφραση. Οτι πέραν της βίας στην οποία επικεντρώνει και καταγγέλλει ο δήμαρχος και οι συν αυτώ, υπάρχει εκείνη της κυβερνητικής πολιτικής που συντρίβει τη ζωή του άνεργου, του μικροεπαγγελματία, του μισθωτού, του συνταξιούχου. Οτι το κέντρο δεν ερημώνει από τις πορείες αλλά από τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, τη γενικευμένη ανασφάλεια στη ζωή του, την περιστολή των δικαιωμάτων. «Κι όμως απέναντι σε όλα αυτά, τα οποία στην πράξη στηρίζετε, εσείς θέλετε να βάλετε το λαϊκό κίνημα στο γύψο. Δεν θα τα καταφέρετε! Οι σχεδιασμοί σας δεν θα περάσουν, ακριβώς επειδή εδώ υπάρχει και αγωνίζεται λαϊκό εργατικό κίνημα με στόχους, οργάνωση, προοπτική» τόνισε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα έθεσε ζήτημα της δράσης των κουκουλοφόρων σημειώνοντας ότι από τη δράση τους ωφελούνται ακριβώς όσοι θέλουν να καταστείλουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.

 από:   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ