Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/12/2011
Η γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της λυκοσυμμαχίας ΕΕ, ΔΝΤ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, πραγματοποίησε σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στην παραλία της Νάξου.
Οι εργαζόμενοι, οι εργάτες και οι εργάτριες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν δυναμικά σε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία εξέφρασε την αντίθεσή του στα χαράτσια (παλιά και νέα), τον νέο προϋπολογισμό που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχια και εξαθλίωση.

Όλοι οι ομιλητές εκτός των άλλων απηύθυναν και κάλεσμα για κλιμάκωση των αγώνων, οργανωμένη και μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθούν μπλόκα αντίστασης και αλληλεγγύης.
Οι συγκεντρωμένοι:
  • Ενέκριναν ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών στην Ελληνική Χαλυβουργία που συνεχίζουν για 33η μέρα.
  • Μήνυμα της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης
  • Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στη Λαϊκή Επιτροπή της Κωμιακής ενάντια στα χαράτσια

Ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία μέχρι το Κ.Υ. - Νοσοκομείο Νάξου με μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της πορείας κάλυψε το γαλλογερμανικό κανάλι alter στο οποίο δόθηκαν και συνεντεύξεις από στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ.
ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ