Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Aπάντηση στην ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων



                                                                                    
                                                                                                          
                                                                                                                                                          
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Π.Κ. ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΝΑΞΟΥ

Η ανακοίνωση της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων θα ήταν καλύτερα να έχει τον τίτλο «εθελοντισμός σε αντικατάσταση υποχρεώσεων των εκάστοτε Αρχών, τοπικών και κεντρικών, με μπόλικο αντικομμουνισμό λόγω έλλειψης επιχειρημάτων».
1. Το ότι ο εθελοντισμός είναι θεμελιώδης αρχή μιας συγκροτημένης κοινωνίας, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, είναι φαίνεται καινούρια φιλοσοφική προσέγγιση της ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο εθελοντισμός είναι μια κοινωνική αξία, που περικλείει μέσα της διάφορα χαρακτηριστικά, όπως η ανιδιοτέλεια, η θέληση προσφοράς, χωρίς την αναμονή κάποιου οφέλους υλικού ή ηθικού. Κι ότι σαν κοινωνική αξία που είναι αντανακλά την συγκροτημένη κοινωνία της συγκεκριμένης εποχής.   
Αυτή όμως η συγκροτημένη κοινωνία στην οποία αναφέρεται η ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων δεν είναι γενική και αόριστη και ούτε φυσικά «αγγελικά πλασμένη». Αποτελείται από δύο τάξεις, την εργατική και την αστική και σ’  αυτές κοινωνικά στρώματα διαμορφωμένα ή και άλλα που διαμορφώνονται στην πορεία εξέλιξής της. Μέσα σ’  αυτή την κοινωνική κατάσταση γίνεται πάλη για το ποιος θα επιβάλλει την εξουσία του στους άλλους. Προς το παρόν την εξουσία έχει η αστική τάξη. Τα αποτελέσματα της αστικής εξουσίας ζούμε πολύ έντονα στο πετσί μας η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός. Σε περιόδους μάλιστα κρίσης, όπως σήμερα, είναι ολοφάνερα και δεν μπορεί να  τα αμφισβητήσει κανένας.
2. Η τακτική σας έχει «κοντά ποδάρια». Εμείς αναφερθήκαμε στην ανακοίνωσή μας για τα δημοτικά σχολεία και τους μαθητές τους, αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εκθέσουμε τις απόψεις μας για τον «εθελοντισμό», τι είναι, πώς χρησιμοποιείται  (εμπειρία αποκτήσαμε και από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων), πράγμα που θα γίνει σε επόμενη αναλυτική μας ανακοίνωση.    
Όσον αφορά αυτό που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας «για τις υποχρεώσεις μας προς το κόμμα» σας πληροφορούμε:
·         ότι αισθανόμαστε τιμή που αυτό το κόμμα στήριξε τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις εκλογές και
·         ότι δε φοβόμαστε να πούμε το όνομά του. Είναι το ΚΚΕ για το οποίο τα μέλη του αισθάνονται περήφανα.
Αυτό λοιπόν το κόμμα ορθά και ξάστερα παλεύει να φύγει η αστική τάξη από την εξουσία με στόχο  τη λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία της εργατικής τάξης και των συμμαχικών της λαϊκών στρωμάτων.                               Εσείς μπορείτε να ενημερώσετε τον κόσμο της Νάξου ποια τάξη παλεύετε να έχει την εξουσία; Στόχος σας είναι να φθάσει το αστικό κράτος μακριά, γιατί από ότι φαίνεται στην ανακοίνωσή σας  «από μόνο του δε μπορεί να φθάσει και πολύ μακριά, αν δεν το σπρώξουμε κι εμείς λιγάκι», όπως αναφέρεστε χαρακτηριστικά.
Εμάς, λοιπόν, αυτό το αστικό κράτος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αυτό το αστικό κράτος που ματώνει και ξεζουμίζει το λαό μας  για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων, εμάς λοιπόν, αυτό το αστικό κράτος δεν μας ενδιαφέρει να φθάσει μακριά.
Κάνετε εκτίμηση για το οικολογικό πρόβλημα και την κλιματική αλλαγή, αλλά για τις αιτίες και τους φταίχτες δε λέτε λέξη. Φοβάστε, όπως «ο διάβολος το λιβάνι» να αναφερθείτε στις αιτίες που είναι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη και η κερδοφορία του κεφαλαίου με κάθε τρόπο και κάθε κόστος ενάντια στην υγεία του πληθυσμού.
Το εθελοντικό κίνημα δεν έχει καμιά σχέση με το κίνημα με τις πλατείες των αγανακτισμένων πολιτών. Πολύ μπλέκετε τα πράγματα. Όσον αφορά την αναφορά σας για την κ. Παπαρήγα για τους αγανακτισμένους στις πλατείες χρησιμοποιείτε το παλιό γνωστό κόλπο με επιλογή λέξεων από διάφορες παραγράφους  και αποσιωπητικά –που υπάρχουν στην ανακοίνωσή σας- ώστε να βγαίνει ως νόημα αυτό που σας συμφέρει αντιγράφοντας οποιοδήποτε έντυπο ή άλλο μέσο. Η κ. Παπαρήγα εκείνη την περίοδο αναφερόμενη στο «κίνημα της πλατείας» στην συνέντευξη της στον ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο κ. Παπαδάκη αναφέρει συγκεκριμένα          «Εμείς αυτό που λέμε χρόνια τώρα είναι ότι ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Και ένα κίνημα πάντα θα έχει τη λαϊκή πρωτοβουλία, την αυτενέργεια, θα συνδυάζει το συνειδητό με το αυθόρμητο, διότι μιλάμε για μάζες. Κίνημα ικανό να αντέχει στους εκβιασμούς…
Καταρχήν οι άνθρωποι που είναι στο Σύνταγμα οπωσδήποτε έχουν πολιτικές επιλογές και μάλιστα πιστεύουμε ότι είναι εκείνοι που έχουν στηρίξει χρόνια κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα και αισθάνονται προδομένοι. Εμείς δεν αισθανόμαστε προδομένοι, δεν μας πρόδωσε κανείς γιατί δεν τους πιστέψαμε ποτέ. Αισθάνονται προδομένοι, δεν είναι ούφο, δεν είναι άνθρωποι που δεν σκέφτονται. Δεύτερο, εγώ πιστεύω ότι έχουν και πολιτικές αντιλήψεις, μπορεί να μην αισθάνονται ενταγμένοι σε ένα κόμμα, αλλά έχουν και πολιτικές αντιλήψεις, δεν μπορεί να είναι χωρίς πολιτικές αντιλήψεις. Και μόνο η έννοια της συγκέντρωσης για να σταματήσω κάτι, είναι και αυτό μια πολιτική επιλογή…
Εμείς πιστεύουμε ότι θα προστεθούν καινούργιες εμπειρίες, αρκεί οι εμπειρίες να είναι θετικές, μεγαλύτερες, να μην υπάρξει απογοήτευση.»
Τέλος το πρόβλημά σας δεν είναι το θέμα που αναφέραμε στην ανακοίνωσή μας. Το πρόβλημά σας είναι πώς θα προπαγανδίσετε τον «εθελοντισμό» που προωθεί  η ΕΕ και το κεφάλαιο και στη χώρα μας και στον τόπο μας.

Νάξος, 13-6-2011