Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ

    A.     Για την 5η δόση:

Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα όσα έλεγαν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ για την 5η δόση ήταν μια θεατρική κινδυνολογική παράσταση.                                                         
Στόχος τους ήταν και είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να παρουσιάσει
·         ως σωτήρια το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο ΙΙ και
·         ως αναγκαία τα νέα καταστροφικά μέτρα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
·         Να διαμορφώσουν καλύτερο έδαφος και να δικαιολογήσουν την πιο φανερή συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων προθύμων.
Όσο η κρίση βαθαίνει, τόσο ο πόλεμος ενάντια στο λαό θα κλιμακώνεται.
Μαζί θα κλιμακώνονται οι εκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα, ο ψυχολογικός πόλεμος για να περνούν την εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική τους.  
Κρίσιμο ζήτημα για το λαό για να τους αντιμετωπίσει είναι να απορρίψει τώρα τα διλήμματά τους και να τους απαντήσει ότι αρνείται να πτωχεύσει για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης.
Λύση για το λαό είναι να οργανωθεί, να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

B.      Για τη νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της δομής είναι η γενικευμένη συγκρότηση, από τις χώρες - μέλη, ευέλικτων και ταχυκίνητων δυνάμεων, αλλά και η καθιέρωση τέτοιων δομών διοίκησης που θα υπηρετούν τον ενιαίο επιχειρησιακό χώρο του ΝΑΤΟ, δηλαδή συγκεντρωτικές δομές και ενιαίες διοικήσεις πάνω από τις χώρες - μέλη.
Στην ουσία, αυτό που προωθείται είναι η συγκρότηση ενός ΝΑΤΟικού στρατού, που τα στελέχη και οι επιμέρους μονάδες του, μαζί με τον εξοπλισμό και τις υποδομές του, δε θα υπόκεινται σε εθνικούς περιορισμούς, αλλά θα υπάγονται κατευθείαν στα ΝΑΤΟικά όργανα (μνημόνιο συναντίληψης ελληνικής κυβέρνησης και ΝΑΤΟικού στρατηγείου Shape).
Επί τάπητος έχουν μπει οι ΝΑΤΟικές ρυθμίσεις διοίκησης και ελέγχου για το Αιγαίο και η προσαρμογή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που επικυρώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στη Λισαβόνα.
Όλα αυτά σηματοδοτούν ακόμα βαθύτερο εγκλωβισμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα ιμπεριαλιστικά γρανάζια.                                                                                        Τα ζητήματα αυτά  έχουν άμεση σχέση με τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και ευρύτερα, καθώς τόσο η νέα δομή του ΝΑΤΟ, όσο και η λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα», παραπέμπει ευθέως:
·         στον επιχειρησιακό - στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής και
·          στο ίδιο το δικαίωμα άμυνας της Ελλάδας στο νησιωτικό και το θαλάσσιο χώρο της επικράτειας.
Νάξος, 2-6-2011