Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την αδιαφορία αντιμετώπισης των προβλημάτων στο ΚΔΑΠ


  
Καταγγέλλουμε την προηγούμενη και τη σημερινή δημοτική αρχή για την αδιαφορία που έχουν μέχρι σήμερα επιδείξει για τα σοβαρότατα και τριτοκοσμικά προβλήματα που ταλανίζουν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τους εργαζόμενους σ’  αυτό.
Τα προβλήματα στη νέα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στον κ. Δήμαρχο θέσαμε στην πρώτη συνάντηση του συνδυασμού μας μαζί του, έχουν τεθεί ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο.
Στο ΚΔΑΠ απασχολούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα  μέχρι 30 παιδιά. Το καλοκαίρι παράτυπα για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων μέχρι και 70 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο ΚΔΑΠ εργάζονται δύο εκπαιδευτικοί, ένας μουσικός ωρομίσθιος και ένα άτομο που προσλαμβάνεται ως έκτακτο προσωπικό μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού.
            Οι απαράδεκτες συνθήκες διαμονής των παιδιών βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αφού:
·        Τρία χρόνια έχει να προσληφθεί καθαρίστρια στο ΚΔΑΠ, και οι χώροι καθαρίζονται από το ίδιο το εκπαιδευτικό προσωπικό.
·        Οι εξωτερικοί χώροι και η τουαλέτα είναι βρώμικοι και δεν μπορούν τα παιδιά να παίξουν με ασφάλεια ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα άφοβα.
·        Επιπλέον το τηλέφωνο του ΚΔΑΠ είναι κομμένο από το Φθινόπωρο, γιατί είναι απλήρωτο.
·        Πολλά υλικά πληρώνονται από το ίδιο το προσωπικό λόγω έλλειψης χρημάτων. Επίσης
·        επειδή η πόρτα είναι σε κακή κατάσταση, κλειδώνεται με λουκέτο
·        Λόγω έλλειψης χώρου το καλοκαίρι μεταφέρεται μια στο ένα και μια στο  άλλο δημοτικό σχολείο.
Τέλος, καταγγέλλουμε ότι το προσωπικό του ΚΔΑΠ έχει να πληρωθεί από το Σεπτέμβρη του 2009, δηλαδή 16 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε μόνο στο Δήμο μας εκκρεμεί η πληρωμή εργαζομένων στο ΚΔΑΠ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θα ενημερώσουμε για άλλη μια φορά τους αρμόδιους, τονίζοντας ότι άμεση προτεραιότητά τους πρέπει να είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών και η πληρωμή των εργαζομένων.

                                                Νάξος, 14-2-2011