Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνουν το Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γυναικών Απόλλωνα και Κωμιακής

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (ο Άπελος)
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Διοργανώνουν εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, τους αγώνες και τις θυσίες των γυναικών, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 6:30 μμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

-          Ομιλία για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας από την Μαρία Τασοπούλου, καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Νάξου.

-          Προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης» (The Salt of the Earth), Κοινωνική 1954 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 94',  σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Μπίμπερμαν.


 «Το Αλάτι της Γης» βασίζεται σε μια πραγματική απεργία, και χρησιμοποιεί εργάτες του ορυχείου στο καστ της. Η ταινία αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες εργασίας και ζωής της Μεξικανο-αμερικανικής κοινότητας και την σκληρή εκμετάλλευση των κατοίκων από τους λευκούς (Αγγλο- Αμερικάνους, όπως αποκαλούνται) βιομηχάνους. Η φριχτή κατάσταση των συνθηκών της ζωής τους, όπως και των υπόλοιπων ανθρακωρύχων, καθώς κι ένα ατύχημα σ' έναν εργάτη, θα οδηγήσουν σε απεργία. Η ταινία όμως δεν περιορίζεται σ' αυτή. Αλλά βρίσκει την ευκαιρία να καταπιαστεί και με θέματα όπως ο ρατσισμός, τα οικονομικά και πολιτικά θέματα της εποχής (όχι και τόσο διαφορετικής από τη σημερινή), η θέση και η σημασία του ρόλου της γυναίκας (όταν, κάποια στιγμή, το δικαστήριο απαγορεύει στους ανθρακωρύχους να πικετοφορούν έξω από το ορυχείο, την πικετοφορία αναλαμβάνουν οι γυναίκες τους που δεν είναι ανθρακωρύχοι).