Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Κυκλοφόρησε ο «Οδηγητής» με τα ντοκουμέντα του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ


Με τα ντοκουμέντα του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ κυκλοφόρησε το Σάββατο 7 Φλεβάρη το μηνιαίο φύλλο του «Οδηγητή».
Στο φύλλο του Φλεβάρη, σε ειδικό ένθετο, θα υπάρχει η Απόφαση του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Δεκέμβρη του 2014, με σύνθημα «Πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση», καθώς και το νέο Καταστατικό της Οργάνωσης που ψηφίστηκε στο Συνέδριο. Θα δημοσιευτεί, επίσης, στο κυρίως φύλλο του «Οδηγητή» και το κλείσιμο που έγινε από το απελθόν ΚΣ στο 11ο Συνέδριο.
Στην εφημερίδα της ΚΝΕ αυτόν το μήνα θα υπάρχει πλούσια μετεκλογική σχολιογραφία, καθώς και ένα δισέλιδο θέμα με τίτλο «Τι αλλάζει στην Ευρώπη... και μένει ίδιο για το λαό και τη νεολαία». Σ' αυτήν την ενότητα αναδεικνύεται ότι παρά τη διαφορετική διαδρομή, η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση. Η εφημερίδα της ΚΝΕ προβάλλει, παράλληλα, την ανάγκη η νεολαία να μη δείξει καμιά αναμονή, να απαιτήσει την ανάκτηση των απωλειών, καθώς και να διεκδικήσει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.

Πλούσια ύλη για πλήθος θεμάτων
Πλούσια είναι, επίσης, η αρθρογραφία και η ύλη του «Οδηγητή» για άλλα μέτωπα που αφορούν τη νεολαία και όχι μόνο. Έτσι, σε αυτό το φύλλο, μπορεί να διαβάσει κανείς διάφορα άρθρα και θέματα:
Για τους φοιτητές άρθρο, με θέμα «Θα τους χαρίζουμε "αιώνια" τις σπουδές και το μέλλον μας;» και ανταποκρίσεις από σχολές.
Θέματα για τους μαθητές:
- Σχολιασμός του βιβλίου «Πολιτική Παιδεία» της Β' Λυκείου.
- Περιλήψεις συλλογικών ερευνητικών εργασιών με τη ματιά των μαθητών από το 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό που διοργανώνουν η ΚΝΕ και ο «Οδηγητής».
- Η ουσία του νέου Λυκείου παραμένει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει.
Για τους νέους εργαζόμενους θα υπάρχει άρθρο βασισμένο στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, ενώ στις σελίδες του «Οδηγητή» φιλοξενείται επίσης και μια επιστολή σπουδαστή από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).
Στα διεθνή περιλαμβάνεται ένα άρθρο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Επίσης, στο φύλλο περιλαμβάνονται ιστορικά αφιερώματα με αφορμή:
- Τα 70 χρόνια από τη Συμφωνία της Γιάλτας.
- Τα 72 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, μέσα από μαρτυρίες παλιών ΕΠΟΝιτών από παλαιότερη έκδοση του «Οδηγητή».
Στις σελίδες του πολιτισμού, οι αναγνώστες θα διαβάσουν ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατό του, καθώς και διάφορες προτάσεις για παραστάσεις.
1