Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ποιος ωφελείται;

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Πρόκειται για ενέργεια που δεν έχει καμία σχέση με την πάλη του λαού, με την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Δεν μπήκαμε σε διαδικασία υποθέσεων και τροφοδότησης της σεναριολογίας. Επιμένουμε στο πρώτο και κύριο ερώτημα που θέσαμε εξαρχής: Ποια τα κίνητρα και ποιον εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια;

Σημειώνουμε επίσης πως πρέπει να παρθεί υπόψην ότι η επίθεση γίνεται σε μια περίοδο όπου γίνεται προσπάθεια να οργανωθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο η αντίσταση, οι αγώνες του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση. Επίσης, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να απομονωθεί πολιτικά με όρους μαζικής πάλης, μέσα από τη δραστηριότητα φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος η εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.


Αντικειμενικά, τέτοιες ενέργειες που μυρίζουν προβοκάτσια αποπροσανατολίζουν, καλλιεργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, διευκολύνουν όσους επιδιώκουν να επαναφέρουν και να ξαναζεστάνουν τις ανυπόστατες θεωρίες των δύο άκρων. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών, στην πραγματικότητα, βρίσκονται στην ίδια όχθη, αυτή της καταστολής και του χτυπήματος άμεσα ή έμμεσα του εργατικού κινήματος. Δεν μπορεί να τσουβαλιάζονται με τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Το ΚΚΕ το έχει πάντα αυτό καθαρό και γι' αυτό το λόγο έχει δεχτεί και την κατηγορία ότι κάνει «προβοκατορολογία».

Χρειάζεται, λοιπόν, επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Δεν πρέπει να περάσει ούτε το κλίμα του φόβου, ούτε ο αποπροσανατολισμός. Δεν πρέπει να αδυνατίσει ο αγώνας ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και στην εγκληματική δράση της.

Οπως σημειώνει και το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του:
«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας, καθώς και σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στο λαό και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου».

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η 'Αποψή μας», Ριζοσπάστης, Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013.