Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου.


 Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στις 29-1-2013 στη Σύρο με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το 2012, οι εκλεγμένοι Περιφερειακή Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζουν τα παρακάτω.

-          Η ίδια η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή, ( χωρίς προετοιμασία, ούτε καν γραπτή εισήγηση από πριν) αποτελεί διαδικασία εκφυλισμού.

-          Η ουσία της προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής μέσα από τον απολογισμό είναι, να περάσει στην κοινή γνώμη των νησιωτών, ότι με τις αποφάσεις και με την πρακτική της και το 2012, ήταν κοντά στα προβλήματα των νησιωτών και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας εις όφελος των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.
-          Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τοποθέτηση της, στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατήγγειλε, την πολιτική της Περιφερειακής Αρχής όπου εκφράζεται μέσα από τον απολογισμό.
-          Πολιτική όπου με άξονα τον «Καλλικράτη» προωθεί και εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελληνικών Κυβερνήσεων, σ’ όλους τους τομείς, μετατρέποντας την περιφέρεια σε μάνατζερ των δραστηριοτήτων του μεγάλου κεφαλαίου στην Περιοχή, μαζί με υπουργούς των κυβερνήσεων, καταδικάζοντας παράλληλα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.
-          Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή η οποία στηρίζεται και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρέπει να καταδικασθεί από τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, με την οργάνωση του αγώνα τους, για την απόκρουση της, στην προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι των επιχειρηματικών ομίλων

.