Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η Χρυσή Αυγή και οι άνεργοι

Της Άννας Παυλίδη

Οι προτάσεις και οι πράξεις των χρυσαυγιτών για τους ανέργους, αποδεικνύουν τον ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος και των εκμεταλλευτών.
Ας δούμε, τι προτείνουν:
  • Ο υπόδικος «Καιάδας» έχει προτείνει στη Βουλή, οι άνεργοι που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ «να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους». Δηλαδή οι άνεργοι να απασχολούνται στο Δημόσιο για 14 ευρώ την μέρα.
  • Σε διάφορες πόλεις της χώρας, έχουν στήσει δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες» που παρέχουν φτηνούς εργάτες (με μεροκάματο 18 ευρώ) στα αφεντικά.
  • Ο Ηλίας Παναγιώταρος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής των ναζιστών προτείνει: «Θα απαιτήσουμε από το τραπεζικό σύστημα, και την κυβέρνηση με την εγγύηση της περιφέρειας, να δοθούν εξαιρετικά χαμηλότοκα δάνεια, να αναζωπυρώσουμε ταχύτατα την οικονομία ώστε και να ξαναδούμε το "Ζητούνται ΈΛΛΗΝΕΣ εργάτες"».

Δηλαδή η Περιφέρεια να εγγυηθεί ώστε οι καπιταλιστές να πάρουν και άλλο ζεστό χρήμα για να κάνουν προσλήψεις!
  • Ακόμα πιο καθαρά το έχουν γράψει στην ιστοσελίδα τους "Ethnikismos.net": «Να χρηματοδοτηθούν η νέα επιχειρηματικότητα και η πρόσληψη Ελλήνων εργαζόμενων κι όχι οι μίζες και η απασχόληση των ξένων». Ξανά και ξανά «χρηματοδοτήσεις» από την τσέπη του λαού στους επιχειρηματίες…
  • Τέλος, ο Νίκος Μίχος με ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγες μέρες στη Βουλή διαφημίζει τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας της κυβέρνησης!
Συγκεκριμένα, με αφορμή την εξαίρεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απ’ το Πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» (Voucher) γράφει: «Σκοπός της δράσης αποτελεί η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων με την ενίσχυση μιας πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά θα κατέληγε στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο, μάλιστα, αυτής της πρόσκλησης είχε προβλεφτεί η δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και η τοποθέτησή του σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας»

Ούτε η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει με καλύτερο τρόπο, τη σύγχρονη σκλαβιά των προγραμμάτων «απασχόλησης» που αντί για μισθό προβλέπουν… επίδομα (400-470 ευρώ το μήνα) μετά το τέλος του προγράμματος και χωρίς ένσημα!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης πως διαφήμιζαν στις επιχειρήσεις τα διάφορα ΚΕΚ το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αβαντάρει ο χρυσαυγίτης: «Απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού, για διάστημα 5 μηνών χωρίς κανένα κόστος», «Καταρτισμένο εργατικό δυναμικό εντελώς δωρεάν μέσω της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης».

Αυτές είναι οι προτάσεις των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής! Οι άνεργοι να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και οι καπιταλιστές να μπουκώνουν με χρήμα μήπως προσλάβουν και κανένα… Έλληνα. 

Οι άνεργοι και οι άνεργες να απομονώσουν την ναζιστική συμμορία. Να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, για τα σύγχρονα δικαιώματά τους! Να οργανωθούν, να παλέψουν και να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!