Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Το «δις εξαμαρτείν» του ΣΥΡΙΖΑ

Της Άννας Παυλίδη

Τα σουλάτσα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα συνέδρια, ινστιτούτα, ιδρύματα και τις εκδηλώσεις τύπου ΣΕΒ Brookings και Τέξας δίνουν και παίρνουν και είναι πάντα αποκαλυπτικά…
Πριν λίγους μήνες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης και Δ. Στρατούλης, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο «CapitalVision», που ανάμεσα στους χορηγούς του, ήταν και η EldoradoGold.  Η κατακραυγή που υπήρξε τότε, τους ανάγκασε να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.
Προχτές, όμως είχαμε το «δις εξαμαρτείν». Αυτήν τη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στο Συνέδριο EXPOSEC - DEFENSEWORLD 2014 που έγινε στις 7 - 8 Απρίλη, στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».


Το Συνέδριο διοργανώνονταν απ’ το Ελληνο - Αμερικάνικο Επιμελητήριο και την «Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ».

Στο Συνέδριο, μεταξύ άλλων, μίλησαν η Φώφη Γεννήματα, Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αξιωματούχος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο Ernest Herold, Deputy «Assistant Secretary General, Defense Investment, NATO HQ», ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, στελέχη βιομηχανιών κατασκευής όπλων, ο επικεφαλής του Γραφείου του Συνδέσμου του FRONTEX στην Ελλάδα κ.α.
Από το ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε ο Γιάννης Ταφύλλης, υπεύθυνος για Θέματα Άμυνας, μέλος του Τμήματος Εξωτερικής & Αμυντικής Πολιτικής ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί και η συμμετοχή του Θοδωρή Δρίτσα.

Από τις εταιρίες - «υποστηρικτές» του Συνεδρίου ήταν και η μεγαλύτερη πολεμική βιομηχανία του κόσμου, η LockheedMartin - που συμμετείχε και με στέλεχος της στο Συνέδριο.

Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία, για την εταιρεία που χορηγεί ένα Συνέδριο που συμμετέχει και ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ.

Η LockheedMartin, είναι μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες όλων των κλάδων του αμερικανικού στρατού, αλλά και των στρατών όλων των χωρών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αεροσκάφη, δορυφόροι, βόμβες και άλλα συστήματα που χρησιμοποιεί η φονική μηχανή του ιμπεριαλισμού, κατασκευάζονται από την Lοckheed Martin. Είναι χαρακτηριστικό το σύνθημα που χρησιμοποιούσε παλαιότερα: «Η αίσθηση της ειρήνης σημαίνει λιγότερες δουλειές για τους Αμερικανούς».

Παράλληλα, κατά καιρούς επίσης, έχουν γραφτεί διάφορα για τα «έργα και τις ημέρες» της συγκεκριμένες εταιρείας. Όπως για τον σημαντικό της ρόλο (μέσω… ΜΚΟ) στην προπαγάνδιση της αναγκαιότητας του πολέμου στο Ιράκ, για την εμπλοκή της στις ανακρίσεις κρατουμένων στο Ιράκ και το Γκουαντάναμο, στα βασανιστήρια στο Αμπού Γκραίμπ.

Υπό την «χορηγία» τέτοιων επιχειρήσεων, λοιπόν, αναπτύσσει τις «ριζοσπαστικές» θέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει διαπιστευτήρια σε καπιταλιστές και ιμπεριαλιστές.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αποδείξεις πια πολλές. Γύρνα την πλάτη σου!

ΥΓ: Για την ιστορία: Η EldoradoGold, είναι απ’ τους πελάτες της διοργανώτριας εταιρείας του Συνεδρίου «Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ».