Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Βαφτίζει σταθερότητα την υποταγή του λαού στη βαρβαρότητα

Ως εγγυητή της σταθερότητας επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια προσπάθεια να υποτάξει το λαό στα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζονται.
«Είμαι 15 μήνες πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω η δημοκρατία να υποκύψει στην εγκληματική βία», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Αξιοποιώντας ευθέως τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, για να καλλιεργήσει κλίμα «εθνικής ενότητας» στους στόχους της πλουτοκρατίας ανέφερε πως «αυτό που απαιτείται σήμερα στην Ελλάδα, που πρέπει να βγει από την κρίση γρήγορα, είναι να υπάρχει σταθερότητα και πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη τόσο των Ελλήνων στον τόπο μας, όσο και των ξένων στην Ελλάδα». Ερωτώμενος εάν η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, συνέχισε το κήρυγμα υποταγής, λέγοντας ότι «οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας. Θα έλεγα ότι είναι λαϊκή εντολή αυτή, λαϊκή απαίτηση».


Επιμένει στη θεωρία των δύο άκρων
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το «ναι μεν καταδικάζω, αλλά… είναι εκείνο που δίνει το δικαίωμα σε έναν κόσμο να λένε ότι βρίσκεται στο άκρο ο ΣΥΡΙΖΑ». Αιτιολογώντας αυτή τη θέση, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί με αφορμή την 28η Οκτωβρίου να υπάρχουν δηλώσεις «κατεβείτε στα πεζοδρόμια, να ανατραπεί η κυβέρνηση», ούτε να λένε την ώρα του αγιασμού στους μαθητές «ανατρέψτε εσείς την κυβέρνηση».

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διπολικής αντιπαράθεσης αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ ιδιότητες που δεν έχει. Όμως πέρα από τον πρόσκαιρο χαρακτήρα αυτής της νέου τύπου δικομματικής αντιπαράθεσης, υπάρχει η στρατηγική στόχευση της στοχοποίησης του ίδιου του λαϊκού κινήματος και των μορφών πάλης που κάθε φορά επιλέγει.

Για τη Χρυσή Αυγή
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, προβάλλοντας το προκλητικό επιχείρημα ότι εάν είχε κάποιος από πριν στοιχεία, που επιβεβαιώνουν ότι είναι εγκληματική οργάνωση, θα έπρεπε να τα καταγγείλει στον εισαγγελέα.

Ο Αντώνης Σαμαράς διέψευσε ότι στο παρελθόν δέχθηκε εισηγήσεις για κυβερνητική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, φλερτάροντας με τους ψηφοφόρους της, υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ηγεσία, τις απόψεις της Χρυσής Αυγής και το νεοναζισμό. Μάλιστα, θέλοντας να συγκαλύψει τις ευθύνες του συστήματος απέδωσε την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην οικονομική κρίση. «Ρίζες ναζί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Εγώ μεγάλωσα και δεν γνώρισα ποτέ μου ένα φασίστα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όχι σε οριζόντια μέτρα, ναι στα διαρθρωτικά
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Για ακόμη μια φορά επανέλαβε τις κενές περιεχομένου δεσμεύσεις ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα. Όμως αμέσως μετά άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για τη λήψη νέων μέτρων. Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό που διαπιστώνει η τρόικα για το 2014, είπε ότι «εάν χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο, μπορούμε πάντοτε να κοιτάξουμε μέσα από διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία δεν ακουμπάνε αμέσως τις συντάξεις και το εισόδημα».

Σε μια προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες στο λαό, υποστήριξε ότι από άποψη μέτρων «το 2013 είναι η χειρότερη χρονιά που θα έχει ποτέ του γνωρίσει ο Έλληνας». Μοιράζοντας χάντρες στους ιθαγενείς, υποσχέθηκε ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα δώσει τη δυνατότητα για «τη διόρθωση αδικιών». Ωστόσο το πρώτο που βρήκε να υποσχεθεί ήταν η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας ότι το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα προκύψει, από την αφαίμαξη  του λαού, θα καταλήξει στις τσέπες της πλουτοκρατίας.

Όχι σε πρόωρες εκλογές
Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Επίσης απέκλεισε κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές, ενώ φρόντισε να καλύψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για όλες τις υποθέσεις που βάλλεται, όπως τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η λίστα Λαγκάρντ.

από:902.gr