Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δεν έχετε ψωμί, φάτε ...τσάντες

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε σήμερα 1η Νοέμβρη και τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης και προβολής από τα αστικά μέσα ενημέρωσης ως δείγμα μεγάλης προσφοράς στην κοινωνία που δοκιμάζεται!
Αυτό που δεν μας λένε όμως, αλλά εμείς πρέπει να σκεφτούμε, είναι πως υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά και χρειάζονται τη «δωρεάν βοήθεια» είναι αυτοί οι ίδιοι που σήμερα την προσφέρουν «απλόχερα». Είναι οι συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και λοιποί που εξυμνούν την οικονομική σταθερότητα της χώρας στη ζώνη του ευρώ, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη και με το να πληρώνουν τη «δωρεάν βοήθεια».

Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν οδηγήσει τα λαϊκά εισοδήματα να μειώνουν την αγορά τροφίμων κατά 27% σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που καλούν τον κόσμο να κατέβει να ψωνίσει τις Κυριακές στα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και άλλα προϊόντα, που όμως δεν τρώγονται!
Κι άλλη μία παράμετρος: Τα υπουργεία δεν υπάρχουν για να προσφέρουν τη δωρεάν βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους, αλλά για να χαράσσουν και να εφαρμόζουν πολιτικές που θα οδηγούν τον κόσμο να μη χρειάζεται τη «δωρεάν βοήθεια», αλλά να μπορεί να παράγει μόνος του τα «προς το ζην». Αν ήθελαν να «βοηθήσουν», ας μην έκοβαν μισθούς και συντάξεις. Αυτό βέβαια σε συνθήκες καπιταλισμού, και μάλιστα εν μέσω κρίσης, δεν γίνεται, αυταπάτες δεν έχουμε.
Αλλά τουλάχιστον οι κυβερνώντες ας αφήσουν τις φιέστες και τα παχιά τα λόγια που λένε για να κρύψουν τις πομπές τους και να μαζέψουν κανένα ψηφαλάκι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται με συγχρηματοδότηση της ΕΕ και περιλαμβάνει είδη διατροφής, όπως τυροκομικά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο που εκτός του ότι τα έχουμε πληρώσει με άλλες μορφές, πολλά από τα προϊόντα είναι εισαγωγής την ώρα που η ντόπια παραγωγή σαπίζει και πετιέται στα σκουπίδια, μαζί με τους αγρότες που την παράγουν!   

από: 902.gr