Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία

e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789

23.7.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την κυριακάτικη αργία που κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή δεν τόλμησε να αγγίξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 1986, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ στις αρχές της δεκαετίας του '90, επιχειρούν να καταλύσουν τώρα και οι δύο μαζί στη συγκυβέρνηση που δημιούργησαν, προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στις σύγχρονες αξιώσεις της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου.

Η συγκυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας επιδιώκει την εξυπηρέτηση των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων που επιδιώκουν με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Η κατάργηση της «Κυριακής - αργίας» στο εμπόριο, θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργησή της σε όσους κλάδους συνδέονται με αυτό και σε άλλους κλάδους, ιδιαίτερα των υπηρεσιών. Ενώ θα οδηγήσει σε βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων στον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να καταργήσουν μια ακόμα κατάκτηση των εργαζομένων την ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Γραμματεία Νάξου