Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κ.Ο. ΚΩΜΙΑΚΗΣ του ΚΚΕ



        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να προσφέρεται δωρεάν  σε όλους από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να υπάρχει πλήρης κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με βάση τις ανάγκες, να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Η υγεία όμως και η ζωή μας σήμερα περισσότερο από ποτέ βρίσκονται σε κίνδυνο, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.ά., κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.
Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που πιστότατα εφαρμόζει  ο Διοικητής του ΚΥ-Νοσοκομείου Νάξου είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εφημερίες τόσο στο ίδιο το νοσοκομείο όσο και στα περιφερειακά ιατρεία.
 Η ανυπαρξία στελέχωσης και η υποστελέχωση των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικά μέτρα και με το μοίρασμα   εφημεριών  στους αγροτικούς γιατρούς, όταν μάλιστα δεν φτάνουν για τις ίδιες περιοχές που υπηρετούν, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.
Ο αγροτικός γιατρός της Κωμιακής έχει την ευθύνη να καλύπτει τα χωριά της Μέσης και της Κωμιακής με τους πολλούς οικισμούς της (με μεγάλη έκταση) και την τουριστική περιοχή του Απόλλωνα. Πώς θα καλύψει ανάγκες και σε άλλο χωριό;
Στηρίζουμε την απόφαση του αγροτικού γιατρού της Κωμιακής να αρνηθεί να καλύψει ανάγκες σε άλλα χωριά εκτός της περιφέρειας που ήδη καλύπτει.
Καλούμε τους Συλλόγους, τα σωματεία, τα τοπικά συμβούλια να πάρουν θέση και να παλέψουν για την ουσιαστική υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των χωριών μας κόντρα σ’  αυτές τις πρακτικές , τα «μέτρα» ή τις «λύσεις ανάγκης» που όχι μόνο διαιωνίζουν αλλά οξύνουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα.

 Κωμιακή  10-7-11

 Κ.Ο. ΚΩΜΙΑΚΗΣ του ΚΚΕ