Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Εκδήλωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών



Η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με αφορμή τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, το Σάββατο 16 Μάη 2015 στις 8.00 μμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

·        Ομιλία
·        Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
·        Προβολή φωτογραφικού υλικού
·        Προβολή της ταινίας «Τα χρόνια της θύελλας» Ελληνική ταινία του Νίκου Τζίμα, με τους: Μ. Κατράκη, Χρ. Καλαβρούτζο, Τίτο Βανδή
Δύο αντάρτες του ΕΛΑΣ προσπαθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την καταστροφή της μονάδας τους από τον εθνικό στρατό. Καταδιώκονται από τη χωροφυλακή, τους ασφαλίτες και το στρατό. Στην πορεία τους μαθαίνουμε την ιστορία τους, από τα γεγονότα του Γοργοπόταμου μέχρι και το δεύτερο αντάρτικο. Στην επιστροφή τους, θα συναντήσουν ανθρώπους πρόθυμους να τους βοηθήσουν, αλλά τελικά θα πιαστούν αιχμάλωτοι και θα δολοφονηθούν, ενώ η γυναίκα του ενός θα γλιτώσει το απόσπασμα λόγω της εγκυμοσύνης της. Θα αποφυλακιστεί επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου. Ο γιος της, φοιτητής στις αρχές της δεκαετίας του ’70, θα πάρει μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.