Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου για την τοποθέτηση του Γ. Βρούτση για τον τουρισμόΔεν είναι η πρώτη φορά που το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου δίνει το λόγο σε παρευρισκόμενους βουλευτές, οι οποίοι τοποθετούνται ελεύθερα σε χρόνο και περιεχόμενο χωρίς την δυνατότητα των περιφερειακών συμβούλων να εκφράσουν την άποψή τους στα λεγόμενα. Μια τέτοια τακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ. στη Σίφνο ο κος Ι. Βρούτσης βουλευτής της Ν.Δ. έκλινε τη λέξη «τουρισμός» σε όλες τις πτώσεις χωρίς να αναφερθεί βέβαια στον εργαζόμενο στον τουριστικό τομέα. Ταυτόχρονα έριξε «μαύρο δάκρυ» για την σημερινή κατάσταση της Τοπικής Διοίκησης, ενώ ήταν από τους πρωτεργάτες στην εφαρμογή των μνημονίων ,των εφαρμοστικών νόμων, του Καλλικράτη, στην περικοπή  κατά 60% των χρηματοδοτήσεων, από τον κρατικό προϋπολογισμό  . Σιγόνταρε την Περιφερειακή Αρχή στο πέρασμα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τον τουρισμό, της λεγόμενης «έξυπνης εξειδίκευσης», προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Τυχαία μόνο δεν είναι  η ταύτιση των απόψεών του με τη σημερινή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στον τομέα του τουρισμού, πολιτική που συγχαίρει και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Κοινός τους στόχος η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει βάθεμα  του εργασιακού μεσαίωνα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους.
Ο δρόμος είναι κοινός για τους εργαζόμενους. Ανάπτυξη της πάλης για τα καθημερινά προβλήματα στην προοπτική της  αποδέσμευσης από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή  του χρέους, με λαϊκή εξουσία και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό του κοινωνικοποιημένου πλούτου και των μέσων παραγωγής.