Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρ



Κανείς στη δουλειά!
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

Έρχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση!
Μας θέλουν μόνιμα στην φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους!
Η απεργία στις 27 Νοέμβρη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των γυναικών.
Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Μας την έχουν στημένη!
Να μη μας πιάσουν απροετοίμαστους!
Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί! Τσεκάρουν τις αντοχές μας και προκαλούν. Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, συζητούν ανοιχτά για τη σύνδεση της υγείας με τον αριθμό των ενσήμων ή των ημερών ασφάλισης κάθε εργαζόμενου. Δηλαδή να εξασφαλίζουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και των ανέργων, μια γάζα και ένα παυσίπονο.
Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να λείψει!
Κανένας να μη γίνει απεργοσπάστης!
Να πυκνώσουν οι γραμμές των αγώνων. Να οργανωθούμε όλοι στα σωματεία μας, να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μη δώσουμε ανοχή, να μην «πουλήσουμε» την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας. Να μη μείνουμε στη ζωή με τα ψίχουλα για να ταΐζεται η κοιλιά των αφεντικών. 
Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους επιχειρηματικούς ομίλους!
Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη που επιδιώκουν δεν είναι για όλους. Από τη μία εξασφαλίζουν την προστασία και τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη σπέρνουν φτώχεια, ανέχεια, μισθούς των 200 και 300 ευρώ, περιπλάνηση και κακοπληρωμένα προγράμματα, ευέλικτες μορφές εργασίας και ακριβοπληρωμένη υγεία, ασφάλιση και παιδεία για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
Δεν έχουμε άλλη επιλογή!
Να υψώσουμε τοίχος στις απόψεις που μας θέλουν αιώνιους σκλάβους!
Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος, αρκετά πληρώσαμε για την προσαρμογή της χώρας μας, στην ΕΕ! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. 
Όσοι δεν ανοίγουν πόλεμο με την ΕΕ και την πολιτική της, στηρίζουν με χέρια και με πόδια την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τις σαρωτικές επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.
Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση!


ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη  και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ,
στις 11πμ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία


Γραμματεία Νάξου