Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

            Με αφορμή τους απεσταλμένους λογαριασμούς ύδρευσης στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας με την παλιά τιμολόγηση και κατά παράβαση της  απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4-11-2013 η Λαϊκή Συσπείρωση ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε τα εξής:


1.       Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου, ουδέποτε εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο νομιμότητας η απόφαση του ΔΣ για τη μείωση τελών ύδρευσης για την Δ.Ε. Δρυμαλίας και τις  Δ.Κ. Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας. Επομένως ουδέποτε απορρίφθηκε ως μη νόμιμη η απόφαση λόγω έλλειψης μελέτης, όπως ισχυρίστηκε για να δικαιολογηθεί στους ερωτώντες Προέδρους ο Αντιδήμαρχος οικονομικών που ήταν μάλιστα και εισηγητής του θέματος στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2013. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε σήμερα που η επικεφαλής της παράταξης μας και δημοτική σύμβουλος ζήτησε να δει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το θέμα αυτό. 

2.       Μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για τον έλεγχο νομιμότητας η δικαιολογία άλλαξε, ότι δεν εστάλη γιατί θα απορριπτόταν ως μη νόμιμη γιατί δεν υπήρχε οικονομοτεχνική μελέτη. Δηλαδή η Δημοτική Αρχή δια του Προέδρου του Δ. Σ. και του Αντιδημάρχου Οικονομικών εξαπάτησαν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες; Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών στη συνεδρίαση της 4ης/9/2014 είναι αναρτημένη με video στο διαδίκτυο, όπου αναφέρει τη σημασία της μελέτης για τη λήψη απόφασης καθώς επίσης τι είδους «μελέτη» εισηγήθηκε. Ακόμα κι αν  διαπιστώθηκε εκ των υστέρων μια «έλλειψη» όφειλε η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει και να ξαναφέρει άμεσα στο ΔΣ το θέμα για συζήτηση.

3.       Αφού δεν είχαν στείλει την απόφαση του ΔΣ για έλεγχο νομιμότητας και ούτε είχαν σκοπό να την εφαρμόσουν, γιατί προεκλογικά κορόιδευαν τους δημότες και τους κατοίκους της Δρυμαλίας και των νησιών ότι μείωσαν  τα τέλη ύδρευσης;

4.       Και μόνο η  μη αποστολή των  αποφάσεων του ΔΣ  για έλεγχο νομιμότητας εντός της ορισμένης προθεσμίας αποτελεί παράβαση καθήκοντος που επισύρει πειθαρχικές κυρώσεις για τους υπεύθυνους και την Εκτελεστική Επιτροπή ( Ν.3852/2010 άρθρο 225 παρ.2 και αριθ. πρωτ. 14351/13-5-2013 έγγραφο του Τμήματος Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ του ΥΠΕΣ).
Καλούμε τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του και να διεκδικήσει μαζί μας άμεσα, μαζικά και οργανωμένα  σε πρώτη φάση ουσιαστική μείωση των τελών ύδρευσης και με κεντρική θέση:                 
                              ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ !

Νάξος, 8 / 9 / 20