Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ Επαγγελματίας προβοκάτορας και ψεύτης για το ΚΚΕ



Διαστρέβλωσε πλήρως συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, για να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ νομιμοποιεί τις απολύσεις


Συνέχεια στην προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ έδωσε χτες από το δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., διαστρεβλώνοντας πλήρως τα όσα είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην πρωινή της συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real (βλ. σελίδα 3). Ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε με θράσος ότι «η μεγαλύτερη επιτυχία σήμερα είναι αυτή του Real», επειδή «σε συνέντευξή της η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που έχουν δύο εργαζόμενους και απολύουν. Οταν το ΚΚΕ, που κάνει κινητοποιήσεις όταν γίνονται δύο απολύσεις, λέει απολύστε εργαζόμενους, αυτό είναι επιτυχία του Real. Το ΚΚΕ λέει κάντε απολύσεις! Απολύστε τα πάντα!».



Πρόκειται για άθλια αντιστροφή των όσων είπε στη συνέντευξή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία, στο σημείο που επικαλείται ο Καρατζαφέρης, σημείωσε με αφορμή ερώτηση για τις απολύσεις στον «902»: «Εμείς ποτέ δεν κατηγορήσαμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις γιατί απολύουν προσωπικό και γίνονται αποκλειστικά οικογενειακές, ακόμα κι όταν εκμεταλλεύεται, με την υπεραξία των εργαζόμενων, δεν μπορεί να ζήσει αυτή η επιχείρηση, εδώ κλείνουν μεγάλες επιχειρήσεις. Οταν εμείς αντιπαλεύουμε την ανεργία, την αντιπαλεύουμε σαν γέννημα του συστήματος. Είναι άλλο πράγμα αν υπάρχουν επιχειρηματίες που παίρνουν τα κεφάλαιά τους και τα πάνε έξω και μειώνουν την παραγωγή εδώ ή κλείνουν τις επιχειρήσεις και αφήνουν τον κόσμο απλήρωτο, είναι πολύ πιο σύνθετα ζητήματα, εξ ου και δίνουμε βάρος στην υπεράσπιση των ανέργων».

Επαγγελματίας διαστρεβλωτής


Οι ψευτιές του Καρατζαφέρη προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση στο δελτίο του Μάκη Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Οσο για τον Γ. Καρατζαφέρη, είναι συνηθισμένος στη διαστρέβλωση και την προβοκάτσια. Η κυρία Παπαρήγα δεν είπε τέτοιο πράγμα, ούτε είναι το ΚΚΕ που κλείνει τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες πηγαίνουν τις επιχειρήσεις τους όπου υπάρχει κέρδος μεγαλύτερο. Αυτό είναι ο θεός τους. Η κυρία Παπαρήγα μίλησε για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που κάτω από τη συμπίεση των μονοπωλίων, έχουν ένα δύο υπαλλήλους, υποχρεώνονται να τους απολύσουν και μένει η επιχείρηση οικογενειακή. Με αυτούς, είπε ότι δεν τα βάζουμε. Αντιθέτως, παλεύουμε κατά των απολύσεων, παλεύουμε κατά της ανεργίας και έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση, ότι είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο ο κ. Καρατζαφέρης το υποστηρίζει.


Είπε ότι το ΚΚΕ κλείνει επιχειρήσεις και ότι η κυρία Παπαρήγα είπε "απολύστε ελεύθερα". Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπε η κυρία Παπαρήγα το πρωί στη συνέντευξη μαζί σας (...) Το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για τους αυτοαπασχολούμενους, τους θεωρεί θύματα του μεγάλου κεφαλαίου και επιδιώκει η εργατική τάξη να συμμαχήσει μαζί τους (...) Δεν είναι θέμα καλού ή κακού καπιταλισμού. Είναι θέμα συμφέροντος, θέμα κυνηγητού του κέρδους. Κλείνουν επιχειρήσεις και τις πάνε όπου υπάρχουν μεροκάματα Κίνας και πετάνε στο δρόμο τους εργάτες, επιδοτούνται κι όλας από το κράτος, για να κάνουν αυτά τα πράγματα. Το ΚΚΕ τι θα πει, καλά κάνετε; Είναι εναντίον. Και είναι διαφορετικό από το να έχετε ένα μαγαζάκι με 2-3 εργαζόμενους που κλείνει η επιχείρηση επειδή ήρθε το σούπερ μάρκετ και τους πέταξε έξω.


Η καπιταλιστική κρίση χτυπάει και το ΚΚΕ. Και δεν έχει κανένα συμφέρον το ΚΚΕ, το καταλαβαίνετε, να περιορίζει τη δραστηριότητα του "902" και να μην ακούγεται η φωνή του. Με την ευκαιρία λέω: Επειδή ο κ. Καρατζαφέρης συνηθίζει στην ψευτιά, ας πει επιτέλους τι έγινε με αυτήν την κατηγορία κατά του ΚΚΕ, για το "Γερμανό" και τις μετοχές και για άλλα που έχει».

Αναδίπλωση με γελοιότητες


Το μέγεθος της προβοκάτσιας που επιχείρησε ο Γ. Καρατζαφέρης αποκαλύφθηκε από την προσπάθειά του να τα διπλώσει μετά την παρέμβαση, λέγοντας ότι «μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα σημαίνει μέχρι 50 άτομα», όταν με σαφήνεια η Αλέκα Παπαρήγα είχε κάνει λόγο στη συνέντευξη για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, με μικρό αριθμό εργαζομένων, που νομοτελειακά δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα από τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια, ειδικά σε συνθήκες κρίσης.


Σε ό,τι αφορά την προβοκάτσια για τη «Γερμανός», ο Γ. Καρατζαφέρης γελοιοποιήθηκε όταν ισχυρίστηκε ότι «εντάσσεται σε εκείνο το συμβόλαιο να μην γίνουν κάποιες εξεταστικές και προχωρήσουν ορισμένα πράγματα», σαν να πρόκειται το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. να έχουν στοιχεία σε βάρος του Κόμματος και να μην τα αξιοποιούν για να το χτυπήσουν! Στο ίδιο πνεύμα, προσπάθησε να αφήσει φαιδρά υπονοούμενα, λέγοντας ότι «μια φορά ο κ. Γερμανός δεν είναι μέλος του ΛΑ.Ο.Σ., κατά καμία έννοια».