Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Λέμε και καμία... αμετροέπεια!

Όταν ο ρεαλισμός του κεφαλαίου καθορίζει τις θέσεις ενός κόμματος, τότε ακόμα και η φρασεολογία του οφείλει να είναι προσαρμοσμένη στο να αποδείξει ότι είναι ένα «καλό παιδί» της αστικής τάξης. Η προσαρμογή, ακόμα και η φραστική, του ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο του στο αστικό πολιτικό σύστημα, είναι τόσο εμφανής, που ακόμα και τα ίδια τα στελέχη και βουλευτές του το παραδέχονται, πολλές φορές ωμά.

Χαρακτηριστική η έκφραση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος χωρίς περιστροφές παραδέχτηκε ότι αν καμιά φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν και καμία κουβέντα παραπάνω  -στη φούρια τους να κοροϊδέψουν το λαό, λέμε εμείς- αυτά ήταν ...«αμετροέπειες»!


Είπε συγκεκριμένα ο Α. Μητρόπουλος: «Για τις δανειακές συμβάσεις κανείς από εμάς  -ούτε ο Τσίπρας- δεν είπε ότι θα τις σκίζαμε. Εξαρχής λέμε θα διαπραγματευτούμε. Για τους εφαρμοστικούς νόμους λέγαμε καμιά φορά και αμετροέπειες. Αλλά για τους εφαρμοστικούς νόμους λέγαμε ακύρωση, αλλά για τις δανειακές συμβάσεις πάντα λέγαμε διαπραγμάτευση».

Φυσικά, το μνημόνιο, το οποίο εφαρμόζεται μέσω εφαρμοστικών νόμων, αποτελεί μέρος των δανειακών συμβάσεων. Όπως μπορεί ο καθείς να καταλάβει, το ένα δεν ακυρώνεται χωρίς το άλλο. Διαπραγμάτευση του ενός σημαίνει και διαπραγμάτευση του άλλου και... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Όμως υπάρχει και άλλη μια μεγάλη αλήθεια: Ότι ακόμα και να «σκιστούν» τα μνημόνια  -που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το ισχυρίζεται- τα μονοπώλια απαιτούν τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, και η απαίτηση αυτή των μονοπωλίων αποτελεί και τη ρεαλιστική πολιτική γραμμή των κομμάτων που διαχειρίζονται την εξουσία τους, δηλαδή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα άλλα χωρίς ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους είναι απλά... αμετροέπειες!