Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πανελλήνιες 2012: Δείτε αποτελέσματα και πώς διαμορφώνονται οι βάσεις φέτος



Ανακοινώθηκαν οι Βασεις των πανελληνιων 2012, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr.
Εκεί οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία μέσα στην ημέρα.

  Οι Βασεις των πανελληνιων 2012 αναμένεται να είναι γενικά πτωτικές σχετικά με το 2011, παρόλο που σε μερικές σχολές οι βασεις εισαγωγης θα αυξηθούν.
Συγκεκριμένα, αυξηση των βασεων αναμένεται στις "υψηλές" σχολές του 1ου επιστημονικου πεδίου (Νομική, ψυχολογία κλπ), ενώ μείωση θα παρατηρηθεί στις σχολές χαμηλότερων βάσεων.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, οι βασεις των πανελληνιων θα ειναι πτωτικες γενικά, ενώ εξαιρετικά χαμηλές θα είναι οι βασεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του συγκεκριμένου πεδίου.
Οι Βασεις στο 3ο επιστημονικό πεδίο εκτιμάται ότι θα είναι στα ίδια περίπου επίπεδα, καθώς -παρόλη τη δυσκολία των θεμάτων- οι υποψήφιοι είναι αρκετά περισσότετοι από πέρισυ.
Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, θα υπάρξει γενικά μείωση των βάσεων, ενώ τέλος στο 5ο επιστημονικό πεδία, οι βάσεις θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα.
Οι βάσεις των πανελληνιων 2012 επηρεάστηκαν από την δυσκολία των θεμάτων ειδικά στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, ενώ γενικά ο αριθμός των αριστούχων αυξήθηκε. Συνολικά σε σχεση με τις βάσεις του 2011, αναμένεται να μείνουν περίπου στα ίδια -χαμηλά- επίπεδα.