Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Οδηγούν σταδιακά στο κλείσιμο του Γυμνασίου Σκαδού. Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών ΚυκλάδωνΝάξος, 4-8-2014Οδηγούν σταδιακά στο κλείσιμο του Γυμνασίου Σκαδού
με την απόφαση της κατάργησης των δυο οργανικών θέσεων Πληροφορικής και Αγγλικών του σχολείου
           
Η υποβάθμιση και  κατάργηση των σχολείων και στη Νάξο καλά κρατεί.
Με απόφασή της Δ/νσης Β/θμιας  Εκπ/σης Κυκλάδων κρίνονται ως υπεράριθμοι 2 εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων Πληροφορικής και Αγγλικών.
Αυτό σημαίνει:

·        υποβάθμιση της εκπαίδευσης που δικαιούνται οι μαθητές του σχολείου
·        σταδιακή δρομολόγηση κλεισίματος του Γυμνασίου Σκαδού
·        έμμεσα και σταδιακά διαθεσιμότητα, απολύσεις εκπαιδευτικών, αντικατάσταση τους με ωρομίσθιους, προσλήψεις μέσα από προγράμματα…
·        πρόσθετα εμπόδια στους μαθητές των πιο ορεινών, δυσπρόσιτων χωριών του νησιού μας και ακόμα ένα λόγο εγκατάλειψης και ερήμωσής τους .

Αιτία της αντιεκπαιδευτικής αυτής πολιτικής; Η προσαρμογή της δημόσιας εκπαίδευσης και στη χώρα στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου, όπως έχουν υπογραφεί και συμφωνηθεί και στην ΕΕ.
Ζητάμε από τη Δημοτική αρχή να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του Γυμνασίου Σκαδού , αλλά και για τους «υπεράριθμους» των  άλλων σχολικών μανάδων του δήμου μας και να απαιτήσουμε ανάκληση της απόφασης της Δ/νσης Β/θμιας  Εκπ/σης Κυκλάδων.
            Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών να πάρουν θέση και να παλεύουν ταυτόχρονα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.