Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ν. Σοφιανός: Κρίσιμο να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δύναμή του (VIDEO - AUDIO - ΦΩΤΟ)

Τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος παρουσίασε σε εκδήλωση της Αχτίδας Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός (δείτε εδώ βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του).
Σημείωσε ότι η εργατική τάξη, η χώρα μας, έχει τη δυνατότητα να ζήσει καλύτερες μέρες. Κρίσιμο ζήτημα, είπε, είναι η κατάργηση της ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, εκεί που παράγεται ο πλούτος που γίνεται χλιδή και συμβαδίζει με τις εικόνες της πλήρους φτώχειας και ανέχειας που αγκαλιάζει την πλειοψηφία του λαού.
Έχουμε -τόνισε- δυνατότητες παραγωγικές που μπορούν να αναπτυχθούν στα πλαίσια μιας κοινωνικοποιημένης οικονομίας με ένα λαό οργανωμένο που αποφασίζει, ελέγχει, εκλέγει και ανακαλεί.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση σε ένα σάπιο σύστημα. Οι δυνατότητες που έχει η χώρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν στα πλαίσια της καπιταλιστικής παραγωγής και συμμετοχής στην ΕΕ.
Το κρίσιμο είναι να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δύναμή του, να δημιουργήσει τη δυναμική που θα αλλάξει τους συσχετισμούς.
Αναφερόμενος στο νέο στοιχείο που φέρνουν οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο, τόνισε ότι είναι η αναφορά στην επαναστατική κατάσταση και τα καθήκοντα του Κόμματος σ' αυτήν. Σημείωσε ότι η Λαϊκή Συμμαχία που επιδιώκει να συγκροτήσει το ΚΚΕ είναι αυτή που θα δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα και σε συνθήκες επαναστατικής ανόδου μετεξελίσσεται σε επαναστατική συμμαχία, δίνει τη μάχη για το «ποιος ποιον», τη μάχη για την τελική έκβαση.
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο της ομιλίας.